Türk Kızılay’ı Zonguldak şubesinden teşekkür kahvaltısı

Türk Kızılay’ı Zonguldak Şubesi, Geçtiğimiz Kurban Bayramında kendilerine vekalet veren hayır sever vatandaşlar ile kahvaltıda bir araya geldi.

Türk Kızılay’ı Zonguldak şubesinden teşekkür kahvaltısı
Türk Kızılay’ı Zonguldak Şubesi, Geçtiğimiz Kurban Bayramında kendilerine vekalet veren hayır sever vatandaşlar ile kahvaltıda bir araya geldi. Türk Kızılay’ı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün kendilerine vekalet veren hayırseverlere teşekkür amaçlı hediyeler verdi. 
Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi tarafından geçtiğimiz kurban bayramında vekalet verenlere kahvaltı düzenlendi. Türk Kızılay´ı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, 2015 Yılı kurban bayramında kendilerine vekalet veren hayır sever vatandaşlar ile kahvaltıda bir araya gelerek vekalet veren ailelere teşekkür etti.

“VATANDAŞLARIMIZI VEKALET VERMEYE VE KAN BAĞIŞINDA BULUNMAYA DAVET EDİYORUM”
2015 Yılında 85 kurban vekaleti alarak bin 500 aileye 2 şer kilo kavurma dağıttıklarını ifade eden Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, vatandaşlara kan kampanyalarına katılmaları içinde çağrıda bulundu. Daha çok kurban vekaletine ve daha çok kana ihtiyaç duyduklarını ifade eden Aygün: “Bugün burada geleneksel hale getirdiğimiz dördüncü kahvaltımızı yapıyoruz. En son 2015 Yılında bizlere kurban vekaleti veren bağışçılarımızla biz Zonguldak’ta 1.500 aileye iki şer kilo kavurma dağıttık. Bu dağıtımı bize kurban vekaleti veren hayır severlerimizin aracılığı ile yaptık. Biz aracıyız gelsinler bu rakamı ikiye katlayalım, daha fazla kurban vekaleti toplayalım ki fakir fukaranın evine daha çok kurban eti girsin onlarda sevinsinler. Gönül istiyor ki daha çok et dağıtalım. 2015 Yılında aldığımız kurban vekaleti 85’tir. Bu rakam Zonguldak’a göre çok az bir rakam. Biz istiyoruz ki bu rakam 200-250 olsun ve daha çok aileye ulaşalım. Kızılay deyince akla sırf kurban gelmesin. En büyük görevlerimizden bir tanesi de kan toplamaktır. Çünkü kan yapılamayan tek ilaç. Buda sadece insanlarda var. Zonguldaklı hemşirelerimize kan bağışlamada büyük görev düşüyor. Zonguldak’ta ortalama 20 bin ünite kan ihtiyacı var. Biz ancak bunun 18 bin ünitesini tamamlıyoruz. Geri kalanı dışardaki il ve ilçelerden geliyor ve buda bizi rahatsız ediyoruz. Biz istiyoruz ki Zonguldak’ta ki hastalarımızın kan ihtiyacını Zonguldak’ta ki insanlardan toplayalım. Zonguldak’a dışarıdan kan istemeyelim buda bizim bir ayıbımız. Ben vatandaşlarımızın kan kampanyalarına da katılmalarını istiyorum” dedi.
Konuşmanın ardından Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Geçtiğimiz kurban bayramında kendilerine vekalet veren ailelere teşekkür amaçlı çeşitli hediyeler verdi ve teşekkürlerini sundu.
Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2016, 07:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER