“TÜRK MİLLETİNİN NELERİ BAŞARABİLECEĞİNİN EN GÜZEL İSPATIDIR”

“TÜRK MİLLETİNİN NELERİ BAŞARABİLECEĞİNİN EN GÜZEL İSPATIDIR”

gundemeregli.com-Kdz Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay 18 Mart Çanakkale zaferi ve şehitleri anma günü dolayısıyla mesaj yayınlayarak ,”Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel ispatıdır ”dedi.

Çay, Çanakkale Zaferinin vatan topraklarımızı ve bağımsızlığımızı korumak için Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları tarafından, dönemin en güçlü ordularına sahip işgalci devletlere karşı kazanıldığını söyleyerek şunları ifade etti.

“ Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel ispatıdır. 18 Mart, “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini tarihe altın harflerle yazdıran binlerce şehidimizin kanla yazdığı eşsiz bir tarihtir. Öyle ki başarısızlıklarının sebebinin sorulduğu İngiliz Komutanlardan gelen Ölmeye gelmiş bir orduyu nasıl yenebilirdik cevabı Çanakkale Şavaşının özetidir. Vatanı için gövdesini siper etmekten asla çekinmeyen Türk Milleti bağımsızlığına olan tutkusunu tüm dünyaya bir kez daha Çanakkale Zaferiyle göstermiştir.Türk Halkı ve Dünya Tarihi Çanakkale Zaferi’ni asla unutmaz, unutamaz ve unutturamaz.Çanakkale Zaferi bugün hür yaşadığımız bu topraklara kolay sahip olmadığımızın en önemli göstergesidir. Tarihin akışını döndüren muhteşem bir zafere imza atan Çanakkale kahramanlarını ve kendilerini Türk Milleti’nin varlığına adayan tüm şehitlerimizi minnet, şükran ve dualarla yad ediyoruz.Ruhları şad, mekanları cennet olsun.Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferinin 99.yıl dönümünü yürekten kutluyor, başta Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere özgürlük ve bağımsızlığımız uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden veya hayatta olan kahraman gazilerimizi saygıyla ve şükranla anıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2014, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER