“TÜRKİYE GENÇLİK” YAPILANMASININ PROJELERİNİ ANLATTILAR

“TÜRKİYE GENÇLİK” YAPILANMASININ PROJELERİNİ ANLATTILAR

gundemeregli.com-Türkiye Gençlik yapılanması Zonguldak İl Koordinatörü ve üyeleri Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İl Temsilcisi Osman Sav’ı ziyaret ederek, sunum yapıp projelerini anlattılar. Gençler, aynı sunumu Zonguldak Valisi Ali Kaban’a da yapıp destek istediler.

Türkiye Gençlik yapılanması (T-Genç) Zonguldak İl Koordinatörü Arif Muştu, üyeler Murat Derendeli ve Melike Nursen Ayhan ile birlikte Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni ziyaret edip Başkan Osman Sav’a çalışmaları hakkında bilgiler verip destek istediler.

“T-Genç” sunumunu yapıp projelerinden bahseden Türkiye Gençlik Zonguldak İl Koordinatörü Arif Muştu, “Türkiye Gençlik yapılanması bir diğer adıyla “T-Genç” T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu desteğiyle Türkiye Öğrenci Konseyi ve Gençlik Medeniyeti Spor Derneği ortaklığında kurulmuştur. Misyonu hareketli gençlik ve vizyonlu gençlik hareketi olarak yola çıkan sivil bir oluşumdur. 4 ay önce kurulan yapılanmamızın 29 ilde örgütlenmesi bulunmaktadır. Gençliğin ihtiyaçları doğrultusunda ortaya çıkmıştır. Tüm dar kalıplardan uzaktır. 29 ilin üniversitelerindeki gençler “Harekete GEnǔ sloganıyla, gençlik adına çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalar gönüllülük üzerine inşa edilmektedir. Dünyaya değer katmak adına kolları sıvayan gençlerin içinde bulunduğu bir yapıdır. Herhangi bir siyasi ya da ideolojik bir yapı ile bağlantısı bulunmamaktadır” dedi.

“FAALİYET ALANLARIMIZI 3 BAŞLIK ALTINDA İNCELEYEBİLİRİZ”

Faaliyet alanlarını 3 ana başlık altında incelenebileceğini söyleyen Muştu, çalışmalarının içeriği hakkında şu bilgileri verdi:

“Sosyal farkındalık; ‘Harekete GEnǒ sunumu ile gençlerimize‘Seni bu dünyadan çıkarsak ne değişir?’ sorusunu sormaya çalışıyoruz. Bu sunumu herkese ve her yerde anlatmayı istiyoruz. Her kişinin en az 300 kişiye sunum yapmasını hedeflemekteyiz. Bunun dışında toplumda yer alan gündelik veya geniş zamanı kapsayan sıkıntılara çare bulmak, aksayan noktalara temas ederek bu noktalarda farkındalık çalışmalarıyla dikkat çekmeye çalışmaktayız. Her ay bir konuda gerçekleştireceğimiz protest faaliyetlerimiz ‘T-Genç’ti, İmam Hutbede Ne Dedi, Değersiniz, Okusana’ etkinlikleridir. Protest faaliyetleri, ’Meselene ruh kat, hareket kat, farklı ol!‘ düsturu güdülerek, bu yönde çalışmalar yapılıp, toplumda dikkatleri üzerimize toplayarak, sorunlara çözüm olma şeklidir. Sosyal Sorumluluk çalışmalarımıza örnek olarak ‘Kulağın Üşümesin Kardeşim’ adlı projemizi örnek verebiliriz. Bu proje kapsamında kulaklıklar satılıp başta Van ili olmak üzere doğudaki arkadaşlarımıza göndermekteyiz. Az zaman dahilinde binlerce kulaklık soğuk kış günlerinde kardeşlerimize ulaştırıldı. Eğitim faaliyetlerimizin başında ‘Yarının Liderleri’ projesi gelmektedir. Ayrıntıları içeren e-bülten sayfanın sonundaki linkte mevcuttur. Zonguldak T-Genç kurulalı 1 ay oldu. Bu 1 ay içinde 2 toplantı, 1 sunum ve bir sosyal sorumluluk projesi olan ‘Minik Yüreklere Gülücük Olduk’ projesi kapsamında Mardin’in Midyat İlçesindeki bir köy okuluna atkı, bere, eldiven, boyama kitapları, çantalar, cüzdanlar ve sürpriz hediyeler göndererek, anasınıfında okuyan kardeşlerimizin yüzünü güldürmeyi başardık.”

Murat Derendeli, çalışmaları hakkında geniş bilgilere aşağıdaki linklerden ulaşılabileceğini söyledi:
 
“Yarının Liderleri e- bülten :http://www.yarininliderleri.gsb.gov.tr/ebulten.pdf, T-Genç Facebook hesabı :http://www.facebook.com/Tgencorg, T-Genç Twitter Hesabı :https://twitter.com/Tgencorg, T-Genç Zonguldak facebook hesabı :http://www.facebook.com/Tgenc67, T-Genç Zonguldak twitter hesabı :http://www.twitter.com/Tgenc67”
Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER