Türkiye Kamu-Sen’den iş bırakma eylemine destek

Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilciliğine bağlı Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi tarafından Tıp Fakültesi Hastanesi önünde 1 günlük iş bırakma eyleminde bulunanlara destek olmak için eylem gerçekleştirildi.

Türkiye Kamu-Sen’den iş bırakma eylemine destek
Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilciliğine bağlı Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi tarafından Tıp Fakültesi Hastanesi önünde 1 günlük iş bırakma eyleminde bulunanlara destek olmak için eylem gerçekleştirildi. 
Bir günlük iş bırakma eyleminde bulunanlara destek olmak için Tıp Fakültesi Hastanesi önünde eylem yapan Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilciliğine bağlı Türk Sağlık- Sen Zonguldak Şubesinin eylemine, Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uysal, Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Şirin, Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Türk Haber Sen Şube Başkanı Necmettin Bebek, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şahin Ören, Türk Enerji Sen Şube Başkanı Selami Yoğurtçu, Türk Diyanet Sen Şube Başkanı Halil Korkmaz, Türk Tarım Orman Sen İl Temsilcisi Mithat Bağcı, sendikaların yönetim kurulu üyeleri ile hastane çalışanları katıldı.
Düzenlenen eylemde konuşan Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uysal, sağlık çalışanlarının hak etmediği çalışma hayatı ile karşı karşıya olduğunu ifade ederek şöyle dedi:
Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye´nin içinde yer aldığı Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesinde 100 bin kişiye düşen ebe hemşire sayısı karşılaştırıldığında bu yetersizliğin sonuçları ve iş yükü net olarak görülmektedir. DSÖ Avrupa Bölgesinde her 100 bin kişiye düşen ebe-hemşire sayısı ortalama 802 iken, Türkiye´de ise bu rakam 251´dir. Bunun anlamı Avrupa´da 16 ebe-hemşirenin yaptığı işi Türkiye´de 5 ebe-hemşire yapmaktadır. Diğer sağlık çalışanları içinde durum farklı değildir. Bir yılda 33 milyon müracaatın olduğu üniversite hastanelerinde sadece 22 bin hemşire ile hizmet yürütmektedir. Bugün 36 branşta ataması yapılmayan 250 bin sağlık çalışanı genç arkadaşımız feryat figan edip eylemler düzenleyerek iş istiyoruz derken, ortada da böylesine bir eksiklik varken niçin yeterli atama yapılmamaktadır? Sağlık çalışanının, iş bekleyen arkadaşlarımızın ve ailelerinin yüzü niye gülmesin? Bu yoğun iş yüküne rağmen fedakârca hizmet veren sağlık çalışanının mevcut haklarında sürekli geriye gidiş yaşanmasa, alin terlerinin karşılığının verilmesi bir yana dursun ellerinden alınmasını nasıl kabul ederiz.
Konuşmanın ardından sendika ve hastane çalışanları döner sermayeden gelen artışları bağış kutusuna atarak tepki gösterdi. Daha sonra sendika üyeleri ve hastane çalışanları davul ve klarnet eşliğinde oynayarak halay çekti.
Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2015, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER