Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şubesi yeni yerinde

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şubesi yeni yerinde

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şubesi yeni yerinde

Kdz. EreğliBelediyesi tarafından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şubesine tahsisedilen binanın açılışı gerçekleştirildi. Orhanlar Mahallesi Atatürk Bulvarı’ndakişube açılışına, Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Kdz.Ereğli BelediyeBaşkanvekili Ayhan Atay, Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan,Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı CevdetCivelek, Gaziler ve çok sayıda gazi yakını katıldı. Saygı duruşu ve  İstiklalMarşının okunmasının ardından konuşan Kdz.Ereğli İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu,42 yıl önce bize tarihte hep düşmanlık göstermiş Yunanlı ve Rum’ların adayıişgal etme ve oradaki soydaşlarımıza zulüm etmek teşebbüsü sonuçsuz kalmıştır.Kahraman Türk Ordusu, Tarih boyunca destanlar yazan ve milletin ordusu olmaklaher zaman iftahar eden şanlı ordumuz bu kanlı teşebbüsü sonuçsuz bırakmıştır veoradaki soydaşlarımızı kurtarmıştır. Kahraman silahlı kuvvetlerimiz o çıkarmayıyaparken, destansı başarıları elde ederken kendine yakışan bir davranıştabulunmuştur ama maalesef geçtiğimiz günlerde bu Peygamber Ocağına yakışmayanhareketlerde bulunan, kendileri ihanetin içerisinde bulunan bir takı m askerkişiler ve onların sivil destekçileri maalesef ülkemizi badirenin eşiğinegetirmişler ve hain planlarını uygulamak için teşebbüste bulunmuşlar ama yineşanlı şerefli silahlı kuvvetlerimizin bağrından çıktığı yüce Türk Milleti vekahraman silahlı kuvvetlerimizin diğer mensupları bu elim bu lanetlenecek bumenfur girişimi önlemişler ve demokrasiyesahip çıkmanın hep onurunu yaşamışlardır. Bütün Türkiye’mizde olduğu gibiEreğli’mizde de saygı değer halkımız demokrasiye sahip çıkmış bu menfurhareketi en candan lanetlemiş ve kınamıştır. Gerçekten bizdede bunu Türktarihine, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tarihine sürülen bir kara leke olarakgörüyoruz am bu lekeninde halkımız tarafından ve silahlı kuvvetlerimizin vatansevermensupları tarafından silineceğini biliyoruz” dedi.

ATAY,BUGÜN ÇOK MUTLU BİR GÜN

Kdz.Ereğli Belediye Başkanvekili Ayhan Atay ,Bugün çokmutlu bir gün, bugün 42 yıl önce darbe girişiminde bulunan, darbe Rumçetelerine karşı kahraman Türk askerlerinin Kıbrıs’ da sadece Türkler değilRumlara da barış getirmek amacıyla gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Hareketinin42. Yıl dönümü. Peygamber Ocağı olarak kabul ettiğimiz Türk SilahlıKuvvetlerinin kahraman ve şanlı Mehmetçikleri ile bu kutlu günde ne kadar çokövündüğümüzü, gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

42.YILDÖNÜMDE 498 KIBRIS ŞEHİDİMİZİ ANDIK

TürkiyeMuharip Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin ise yaptığıkonuşmada ;“Bizler bugün Kıbrıs Barış Harekâtının 42. Yıl dönümünde 498 Kıbrıs Şehidimiziandık. Bizler Kdz Ereğli Belediye Başkanımızın bizlere tahsis etmiş olduğuhizmet binamızdan dolayı Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal’a ve emeği geçenkatkısı olan bütün belediye personeline şahsım, yönetim ve üyelerim, gazilerimadına teşekkür ediyorum” dedi.

ŞAHİN’DEN KAYMAKAM MADENOĞLU VE BELEDİYE’YE PLAKET

Konuşmaların ardından, İlçe Müftüsü Recai Albayrak tarafından duaedildi. Şahin, verdikleri desteklerden dolayı Kaymakam Madenoğlu ve BaşkanvekiliAtay’a birer plaket verdi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından ise hizmetbinası gezildi, katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER