TÜRKİYE SANDIK BAŞINA GİDİYOR

Türkiye’de 52 milyon 695 bin 831 seçmen, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için yarın sandık başına gidecek.

TÜRKİYE SANDIK BAŞINA GİDİYOR

gundemeregli.com-Mahalli İdareler Seçimleri yarın yapılacak. Toplam 52 milyon 695 bin 831 seçmen oy kullanarak, 5 yıl süreyle görev yapacak yerel yöneticilerini belirleyecek.

HANGİ İL HANGİ SAATLER ARASINDA ?

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis’te oy verme işlemi 07.00-16.00 saatleri arasında yapılacak. Bu şehirlerin dışındaki illerde ise oy verme işlemi 08.00 ila 17.00 saatleri arasında olacak.

KAÇ OY KULLANILACAK ?

Köylerde yaşayan seçmenler, il genel meclisi üyeliği seçimi, köy muhtarlığı ve köy ihtiyar meclisi üyeliği seçimi yapacak. Büyükşehir olmayan illerdeki seçmenler ise, il genel meclisi üyeliği seçimi, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimi, mahalle muhtarlığı ve mahalle ihtiyar heyeti üyeliği seçimi için sandığa gidecek. Büyükşehir sakinleri, büyükşehir belediye başkanlığı seçimi, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimi, mahalle muhtarlığı ve mahalle ihtiyar heyeti üyeliği için oy kullanacak.

TC KİMLİK NUMARALI BELGE İBRAZI ŞART

Seçmenlerin oy kullanabilmeleri için üzerinde TC kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi veya avukatlık kimlik belgesi bulundurması gerekiyor. Üzerinde TC kimlik numarası olmayan kimlik belgesi ibrazı tek başına yeterli olmayacak ve bunun yanında seçmen bilgi kâğıdı ya da nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneği ibraz etmeleri gerekecek.

Seçmenler, www.ysk.gov.tr internet adresinden oy kullanacakları okul ve sandığı öğrenebilir.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2014, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER