TÜRKİYE´DE BİR İLK

TÜRKİYE´DE BİR İLK
gundemeregli.com-Karabük’te şoförler bir araya gelerek Türkiye’de ilk olarak ‘Karabük Şoförleri Mesleki Araştırma Geliştirme Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ kuruldu.
Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah KOCA derneğin kuruluş amacı olarak, Türkiye’de şoför esnafının bir ne bir derneği ne de bir kuruluşu olmadığından şoförler olarak beraber bir çatı altında toplanmaya karar verdiklerini söyledi.
Şoför esnafı olarak bir çatı altında toplanarak daha iyi hizmet vermeyi de amaçladıklarını belirten Koca, “ Boşta gezen, kaza yapmış çalışmaz durumdaki arkadaşlarımıza, hasta olan veya maddi durumu olan şoför arkadaşlarımıza bir nevi destek olmak, yardımda bulunmak istedik. Derneğimizin kuruluş amaçlarından biri de boşta gezen boşta gezen şoför arkadaşlarımızı şoför arayan firmalara eğitimli, kültürlü ve disiplinli şoförler temin etmektir. Unutulmamalıdır ki kara taşımacılığının yüzde 80’i biz şoför esnafı tarafından taşınmaktadır. Bir evin yapımındaki kumunu, beşikteki bebeğin mamasını, hastanın ilacını ve bunda benzer birçok ihtiyaç biz şoför esnafı tarafından taşınmaktadır. Yaptığımız işler bizim için kutsal bir görevdir. Biz gecemizi gündüzümüze katarak Türk ulusuna hizmet etmekteyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Türk şoförü en asil duygunun insanıdır.’ Bizim birinci vazifemiz şoförlere konferans ve seminerler vererek bilinçlendireceğiz” dedi.
Abdullah Koca başkanlığında derneğin yönetimi ise şu şekilde oluştu; “ Genel Sekreter Ali Osman Usta , Mali Sekreter Vedat Bıyıklı , Basın sözcüsü Mehmet Yıldız, Otobüs Şoförleri Sorumlu üyesi Caner Özçetin, Editör Sedat Ekren, Lokal Müdürü Şaban Yıldız ve Teşkilatlanma Başkanı Süleyman Heredağ.”
Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 08:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER