Turpçu´dan mitinge davet

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak 1. sıra milletvekili adayı Şerafettin Turpçu, 12 Mayıs’ta Genel Başkan Kemal Kılıçtaroğlu’nun katılımıyla Zonguldak’ta yapılacak olan mitinge tüm Zonguldak halkını davet etti.

Turpçu´dan mitinge davet

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak 1. sıra milletvekili adayı Şerafettin Turpçu, 12 Mayıs’ta Genel Başkan Kemal Kılıçtaroğlu’nun katılımıyla Zonguldak’ta yapılacak olan mitinge tüm Zonguldak halkını davet etti.

Emeğin Başkenti’nden ülkemizin tüm emekçilerine, emeğin temsilcisi CHP’nin iktidar mesajını vereceklerini belirten TURPÇU açıklamasında şunları söyledi.

“Çok değerli Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 12 Mayıs 2015 tarihinde Zonguldak’ta yapacağımız mitingde, CHP’nin Zonguldak’a ilişkin projelerini açıklayacak. Zonguldak’tan göçü nasıl durduracağımızın müjdesini verecek.Emeğin Başkenti’nden ülkemizin tüm emekçilerine; CHP iktidarında, insanca çalışıp insanca yaşayacağımız ve geleceğe güvenle bakacağımız bir Türkiye’yi anlatacak.Zonguldak’ta ilk kez bu iktidar döneminde çalışanların sayısını geçen ve 150 bini bulan emeklilerimize ve ülkemizdeki tüm emeklilere CHP iktidarında nasıl sahip çıkacağımızı anlatacak.Gelin, 12 Mayıs saat 16.00 da Zonguldak’ta Madenci Anıtı’nda buluşalım. İşçilerin, memurların, emeklilerin, işsizlerin, çiftçilerin, esnafın, öğrencilerin, ev kadınlarının ve tüm emekçilerin sesi olalım. Zonguldak’ı gözden çıkartan ve göçe zorlayan, Türkiye Taşkömürü Kurumunu üretemez hale getiren, emekçileri ve emeklileri yok sayan, Türkiye’yi ayrıştıran ve halk yoksullaşırken yakın akrabalarını zengin eden bu iktidara artık yeter dediğimizi gösterelim.Madenci kardeşlerim, TBMM tutanaklarına giren 21 Ocak 2015 tarihli konuşmasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız politikalarını şöyle açıklıyor;

“Bizim şöyle bir politikamız var: Biz bunları özelleştireceğiz.”…. “Kademe kademe, herhangi bir işçi kardeşimizi işten çıkartmadan diğer müesseseye alalım.”…. “O kısmı özelleştirelim.”…. “Hedefimizin bu olduğunu ama bunu o süre içinde yapamayacağımızı söylemem lazım çünkü o geçiş döneminde hem orada sosyal açıdan bir sıkıntı çekmemek lazım,” diyor.

1 Mayıs 2009’dan buyana Bakanlık yapan Sayın Taner Yıldız, adım adım bu politikaları uyguladı ve TTK Genel Müdürü’nün isteğine rağmen 3.200 işçiyi almadı. 2009’dan beri Zonguldak net göç veriyor. Şimdi sosyal sorun dedikleri seçim korkusuna bahane buldular ve üretimi durdurdular.Eğer yine iktidarda kalırlarsa bu politikayı uygulayacaklarına hiç şüphe yok. Onlar TTK’ya işçi almayacaklar ve devlete üretim yaptırmayacaklar.Zonguldaklının gözüne baka baka yalan söylüyorlar 2011’de de alacağız dediler ama almadılar. Önümüzdeki günlerde daha güzel yalan söyleyenleri Zonguldak’a getireceklerdir.Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu sadece Türkiye Taşkömürü Kurumu’na değil Zonguldak’ta Madenci Anıtı’nda, Türkiye’nin madenlerine ve madencilerine nasıl sahip çıkacağımızı bir kez daha anlatacak. Tüm madenci kardeşlerimizi ve işsizlerimizi mitingimize bekliyoruz.Gelin, 12 Mayıs saat 16.00 da Zonguldak’ta Madenci Anıtı’nda buluşalım. İşçilerin, memurların, emeklilerin, işsizlerin, çiftçilerin, esnafın, öğrencilerin, ev kadınlarının ve tüm emekçilerin sesi olalım. Türkiye’ye, CHP iktidarının mesajını verelim.”

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2015, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER