Turpcu’dan imza kampanyasına destek

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili aday adayı Şerafettin Turpcu, beraberinde CHP Zonguldak İl Başkanı Ertuğrul Koltuk ve Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ve partililer ile birlikte Maden işçilerinin başlattığı imza standını ziyaret ederek kampanyaya destek verdi.

Turpcu’dan imza kampanyasına destek

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili aday adayı Şerafettin Turpcu, beraberinde CHP Zonguldak İl Başkanı Ertuğrul Koltuk ve Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ve partililer ile birlikte Maden işçilerinin başlattığı imza standını ziyaret ederek kampanyaya destek verdi.

İmza standında açıklamalarda bulunan Şerafettin Turpcu, son zamanlarda köylerden diğer illere göçler başladığını ve Zonguldak’ın camii avlusuna bırakılan yetim bir çocuk gibi kaldığını ifade ederek, “Zonguldak kömür ve kömür işletmeciliğiyle var olmuş bir kent. Şehirleşmede bu şekilde olmuştur. İnsanlarımızın kültürü ve köylerimizdeki insanlarımızın kültürü hep madencilikle yoğrulmuştur. Benim büyükbabam rahmetli Arif Turpcu’da Gelik maden ocağında madenciydi. Babam Rahmetli Yunus Turpcu’da Gelik’te madende başçavuştu. Beni 1973 yılında Gelik’teki kuyuya getirdiler ve ben geri döndüm. Girmedim. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden mezun olarak mimar oldum. Fakat bütün Cumhuriyet tarihi boyunca bize kömürcülüğü madenciliği öğrettiler, ülkenin enerji kaynağının önemli bir bölümünü biz karşıladı ki, mükellefiyet dönemleri yaşadık, kanımızı ve canımızı verdik ama ondan sonra bizi camii avlusuna bırakılan öksüz, yetim çocuk gibi olduk. Şimdi hemşerilerimiz köylerden şehir merkezlerine veya başka illere gidiyorlar. Görüyorum ki oralarda en alt düzeyde asgari ücretle, sigortasız şekilde belki asgari ücretin de altında çalışmaya zorluyorlar. Fakat diğer şehirler maden işçiliği olmadığı için onların hemşerileri daha önce sanayici veya işadamı oldular. O köprüler daha önce kuruldu ve biz bu yönüyle de mağdur oluyoruz. Zonguldak’ın şuan her yerinde göç var. Bu sürdürülemez ve kabul edilemez bir durum. Bunun önlenmesinin yolu da Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmaktan geçiyor. Cumhuriyet değerlerinden uzaklaştığımız vakit ne hale geldiğimizi herkes görüyor. Artık bu işe dur demenin yolu oy kullanacak hemşerilerimizden geçiyor. Ya bu düzeni onaylayacağız ve devam edecek ya da dur diyeceğiz. Dur demenin yolu da Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermekten geçiyor. Bu anlamda ben sizin yaptığımız bu kampanyayı kutluyorum. İnşallah başarılı olunur” şeklinde konuştu.

ZONGULDAK HALKI NEDEN TEPKİ GÖSTERMİYOR?

1994 yılında alınan 5 Nisan kararlarından sonra TTK’nın özelleştirilmesinin gündeme geldiğini ve bu süreci dile getirdikten sonra partilerinin il binasının önünde vatandaşların teneke çaldıklarını ifade eden Turpcu, Zonguladk halkının bu sürece şimdi neden sessiz kaldığını anlamadıklarını da sözlerine ekleyerek, “1994 yılında 5 Nisan kararları uygulanıyordu. O dönemde KARDEMİR satılıyor, madenler kapatılıyor dedik. Herkes ayağa kalktı. İşçiler bizim partimizin önünde teneke çaldılar. Geri adım atıldı. Şimdi bakıyoruz bunlar neden yapılmıyor. Zonguldaklılar neden tepki vermiyorlar? Yalnız değilsiniz. 7 Haziran’dan sonra bu kaygılarınızı Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Başbakanlığı’nda son verecektir” dedi.

KİMİN YANIMIZDA OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUZ

19 gündür süren imza kampanyasına kimin destek verip kimin vermediğini çok iyi bildiklerini söyleyen İsmet Hacıbektaşoğlu, maden işçileri adına yaptığı açıklamasında, “Bende Şerafettin Turpcu’ya milletvekilliği adaylığı sürecinde başarılar diliyorum. Standımızı züyaret etmesi maden işçileri adına bizi oldukça mutlu etmiştir. Şunu herkes bilmeli ki biz 19 gündür Zonguldak’ta, Zonguldak’ın gençliğine ve geleceğine sahip çıkalım şeklinde bir çalışma yapıyoruz. TTK varsa Zonguldak var diyoruz. Zonguldak son zamanlarda oldukça göç veren bir il ve gençlerimiz başka illere gitmesin, Zonguldak gerçek bir kent olsun istiyoruz. Biz 18 gün boyunca yanımızda olanı da biliyoruz olmayanı da biliyoruz. Bu anlamda biz bunları önümüzdeki süreçte kamuoyuyla paylaşacağız ve Zonguldak’a kim çıktı göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Ardından Milletvekili aday adayları Turpcu ve beraberindekiler kampanyaya imza atarak toplu fotoğraf çektirdiler.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2015, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER