Turpcu’dan vadiye üniversite sözü

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili aday adayı Şerafettin Turpcu, 7 Mart tarihinde yapılacak olan önseçimler öncesinde Çaydeğirmeni Beldesine ziyaret gerçekleştirdi

Turpcu’dan vadiye üniversite sözü

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili aday adayı Şerafettin Turpcu, 7 Mart tarihinde yapılacak olan önseçimler öncesinde Çaydeğirmeni Beldesine ziyaret gerçekleştirdi.

CHP Belde Başkanı İsmail Kabasakal ve Beldiye eski Başkanı Enver Uslubaş’ın yanı sıra partililere seslenen Turpcu, CHP iktidarında Filyos’tan Devrek’e kadar bölgeye hizmet edecek olan yeni bir Üniversite yapmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Turpcu ziyarette yaptığı konuşmada, “7 Mart tarihinde bir önseçim var. Partimiz ilk defa sıralamayı üyelerimizin verdiği oylarla belirliyor. Bu çok önemli bir şey. Eskiden daha önceki dönemlerde merkez yoklamaları vardı. Daha çok genel merkez sıralamayı yapıyordu. Bunun sonuçları partimizi iktidara getirmeye yetmedi. Uzun süredir muhalefetteyiz. AKP emeğin başkentinde bizi 3 seferdir yeniyor. Burası hep solun kalesi olarak bilinirdi. Partimiz sadece Zonguldak’ta değil Türkiye genelinde bu önseçim kararını aldı. Bu çok önemli bir şey. Bende uzun zamandı bunu savunuyorum. Bende ilk defa bu seçime giriyorum. Ben Çaycuma Dereli köyü doğumluyum ve Türkiye çapında inşaat işleri yapıyoruz. Yarın partimiz iktidar olduğunda hep sol hemd e işadamlığı kariyerimle Filyos Vadi Projesi’nin de yakın takipçisi olurum. AKP uzun yıllardır Filyos’u hareketlendiremedi sadece liman ihalesi yapabildi. 13 yılda sadece bunu yapabildiler. Yöremiz aşırı derecede göç veriyor. Bu konuda tüm Zonguldak vilayetinde bu sıkıntı var. 3 bine yakın vatandaşımız son zamanlarda yine göç etti. 20 yıldır göç veriyoruz. Bu insanlar asgari ücretlerle tabiri caizse oralarda açlık çekiyorlar. Zaman CHP’nin birinci parti olma zamanı. Bu kadar iş kapıları kapanmış, göç devam etmişken, karayollarının durumu bu kadar ortadayken, TTK bu hale gelmişken, özel ocaklar bu denli gerilerken hala halkımız AKP’ye oy verecekse kendi düşen ağlamaz atasözü en uygun cevap olur. Biz artık AKP’nin toplumu gerdiğini çok iyi görüyoruz. Artık zaman benim mileltvkeili ve CHP’nin birinci parti olma zamanı. Ben iş adamlığı kimliğimle hükümet olarak elimden gelen her şeyi bu kente yapabilirim. Bugüne kadar beni tanıyanlar biliyor. Ben buradaki tüm üyelerimizin önseçimde oyunuza talibim. Bu yörenin bir insanı, Zonguldak’ın CHP iktidarda kalkınmasını sağlayacak bir arkadaşınız olarak oyunuza talibim. Biz önseçimde çıkan karara saygı duyacağız. Eğer ki kazanamazsa diğer arkadaşlarımızın milletvekili seçilmesi içinde var gücümüzle çalışacağız. Şuan partide belirli bir heyecan var. Biz bu demokrasiyi hayata geçirirken AKP yönetimleri bile kendi belirliyor. Delegenin tercihi bile kabul edilmiyor. Seçimde bile Ankara’nın istediği oluyor. Onlar kendi partilerinde uygulamadığı demokrasiyi vatandaşa nasıl uygulasınlar. Biz hem partimizde hem de halkımızda demokrasiyi savunuyoruz. Biz bütün üyelerimizin oy kullanmasını istiyoruz. AKP’yi hem Zonguldak’ta hem de Türkiye’de yeneceğimizi bu yolla başaracağımızı sanıyorum. Ayrıca Biz Zonguldak’a ikinci bir üniversite istiyoruz. Devrek’ten Filyos’a kadasr olan vadide ikinci bir üniversite istiyoruz. Biz bunu kendi iktidarımızda istiyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2015, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER