TUTKUN İŞÇİLERLE BULUŞTU

TUTKUN İŞÇİLERLE BULUŞTU
gundemeregli.com Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun, 18 Kasım 2013 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesi Asma İşletme Müdürlüğünde 08-16 vardiyasında işten çıkan ve 16-24 vardiyasında ocağa giren işçilere yaptığı konuşmada son günlerde kurumda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. 
Önceki gün iş çıkışı kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden Ramazan Kaya için işçi arkadaşlarına baş sağlığı dileyen Tutkun, hala işletme müdürü atanmadığını hatırlatarak işçileri strese sokan uygulamaların ve ihmallerin can kaybına sebep olduğunu söyledi.
Kurum yöneticilerini sert bir dille eleştiren Tutkun konuşmasında özetle şu ifadelere yer verdi:
“Bildiğiniz gibi Ramazan Kaya arkadaşımız önceki gün vardiya çıkışında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun. Ramazan kardeşimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Uzun zamandır gerek burada gerekse basın açıklamalarımızda ve her fırsatta, Üzülmez Müessesemizdeki yanlış uygulamalara karşı çıktık, sesimizi yükselttik ve ilgilileri uyardık. Bizi duymazdan, görmezden geldiler ve bir arkadaşımızın hayatını kaybetmesine sebep oldular. Demir parmaklıklar, kafesi geç çalıştırmak, faytonları zamanında çalıştırmamak, en küçük gecikmeleri yevmiye cezası ile cezalandırmak gibi düzenlemeler ve uygulamalar, sizin moral ve motivasyonunuzu doğrudan etkiliyor. Bu durum sadece verimliliği azaltmakla kalmıyor, sağlığımızı da doğrudan etkiliyor. Ramazan arkadaşımız saat 16.00-24.00 vardiyasında kendine verilen işi yapmış ve işten çıkışta kalp krizi geçirmiştir. Yeraltındaki uygulamaların arkadaşımızı strese sokmadığını kim söyleyebilir? Arkadaşımız burada kalp krizi geçiriyor, ortada ambulans var ama görevli şoför yok. İşçi arkadaşımız burada çalışıyor, ama bir kaza anında sağlık hizmeti verecek hazırlık yok. Nasıl olsun? Bu müessese de 8 aydır İşletme Müdürlüğü gibi önemli bir makam boş. Tabii ki bütün işler aksıyor ve Müessese Müdürü sanki “Ben varken kimseye ihtiyaç yok” der gibi bu durumdan rahatsızlık duymuyor. Bu sorunu biz de Genel Müdürlüğe, hatta daha yukarılara taşıdık, ama hâlâ bir görevlendirme yapılmadı. Ramazan arkadaşımız, burada 35 dakika ambulans bekledi. Sonra 112 ile hastaneye götürüldü ve orada hayatını kaybetti. Buradan, hepinizin huzurunda suç duyurusunda bulunuyorum. Arkadaşımız bir ihmal sonucu hayatını kaybetmiştir.
İşletme Müdürü atayamayanlar, demir kafeslerle işçisini kuşatarak ve çıkışlarda işçileri oyalayarak stres yaratanlar, sağlık için gerekli tedbirleri almayanlar, hala işçinin toplu sözleşmeden doğan elbise, çizme, baret istihkaklarını veremeyenler başta Müessese Müdürü olmak üzere zincirleme olarak bu ölümden sorumludurlar. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak, maden işçileri olarak Ramazan arkadaşımızın hayatını kaybetmesine neden olanların peşini bırakmayacağız. Hepinize tekrar başsağlığı diliyorum. İşi giden arkadaşlara kazasız belasız çalışmalar, işten çıkan arkadaşlara ada iyi istirahatlar diliyorum.”
Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2013, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER