Ufka Yolculuk tanıtım toplantısı yapıldı

Türkiye genelinde Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu´nun düzenlediği, Zonguldak’ta ise ZOGED (Zonguldak Sosyal Gelişim Derneği) tarafından bu yıl 4.sü düzenlenecek olan, “Hadis” konulu Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının tanıtım toplantısı Zonguldak Öğretmenevinde yapıldı.

Ufka Yolculuk tanıtım toplantısı yapıldı
Türkiye genelinde Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu´nun düzenlediği, Zonguldak’ta ise ZOGED (Zonguldak Sosyal Gelişim Derneği) tarafından bu yıl 4.sü düzenlenecek olan, “Hadis” konulu Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının tanıtım toplantısı Zonguldak Öğretmenevinde yapıldı. 
Zonguldak Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltı sonrasında düzenlenen tanıtım toplantısına Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Kilimli İlçe Müftüsü Nedim Özkal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı İbrahim Cansız, Akmercan Batıkar Bölge Müdürü Bekir Selçuk, Akademisyenler, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Çeşitli STK Temsilcileri, dernek yöneticileri, Din Görevlileri ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.
Kahvaltının ardından Ufka Yolculuk yarışmalarının bu yılki Zonguldak sorumlusu İdris Yavuzyılmaz tarafından yarışma hakkında bilgilendirme sunumunu yapıldı. Toplumda hadis algısı oluşturmak amacıyla yarışmaya katkıda bulunduklarını ifade eden Yavuzyılmaz, okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın doğru kaynaklarla buluşmasına biraz da olsa katkı sağlamak amacıyla bu yarışmaya ortak olduklarını belirtti. Yavuzyılmaz, “Bu yıl ufka yolculuk yarışmamızın 4’üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu yarışmaların ilkinde Kur’an-ı Kerim meali, ikinci sene ilmihal yarışması, üçüncüsünde ise peygamber efendimizin hayatını konu alan 3 yarışma gerçekleştirildi. Bu sene de Riyazü´s - Salihinden 1001 Hadis Seçkisi adlı kitaptan hadis konulu yarışma düzenliyoruz. Geçen sene bu yarışmaya 5 bin Zonguldaklı vatandaşımız katıldı. Bu yarışmalarda 14 yaş altı grubu, 14-19 yaş arası ve 19 yaş üzeri olmak üzere 3 kategori var. Her kategoride il ödüllerimiz ve Türkiye genelinde ödüllerimiz var. İl ödülü olarak birinciye bin lira, ikinciye 750 lira, üçüncüye ise 500 lira veriyoruz. Yine her kategoride birinciye iki Umre, ikinciye ve üçüncüye birer Umre olmak üzere Türkiye ödüllerimiz var. Bu kapsamda biz bugün programımızın tanıtımı için bir araya geldik. Katkısı olan herkesten Allah razı olsun dedi.
Yarışmanın tanıtım sunumunun ardından BEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi İbrahim Türkoğlu tarafından Riyazü´s - Salihinden 1001 Hadis Seçkisi hakkında bilgilendirme semineri yapıldı. Seminerin ardından kapanış konuşmasını yapan Kilimli İlçe Müftüsü Nedim Özkan, yarışmaya ilişkin bir anısını katılımcılarla paylaştı. Özkan, Kilimli´de gezmek üzereyken çalışan bir işçiye rastladım. Elinde sizin yarışma kitabınızı gördüm. Bu yarışma olmasaydı vatandaşımız bu bilgileri belki de bu kitaptan öğrenemeyecekti. Çok faydalı bilgiler öğrendiğini ifade eden vatandaşımız gibi nice insanlar vesilenizle güzel bilgiler elde edecekler. Böyle hayırlı bir yarışma tertip ettiğiniz için katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun dedi.
ÖDÜLLER
A, B, C ve D kategorilerinde birinci olanlara umre ve çeşitli oranlarda para verilecek. E ve F kategorilerinde birinci olanlara da tablet hediye edilecek. Yarışmayı 4. ve 10. Arasında tamamlayanlara da tablet ile ödüllendirilecek. Ayrıca her il, kendi ilinde dereceye girenlere de ödüllendirecek. Türkiye genelinde toplamda, 16 adet umre ödülü verilecek. Zonguldak’ta ise ödüller Merkez ve ilçeler genelinde yarışma ortakları tarafından çeşitli ödüller verilecek.
Yarışmaya, http://hadis.ufkayolculuk.com/ internet adresi üzerinden başvuru yapılacak. Yarışmanın kitabı ise, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar´ın hazırladığı, ´Riyazü´s Salihin ´den 1001 Hadis Seçkisi´ isimli kitap olacak. Kitap, Derneğin telefonu ile irtibat kurularak temin edilecek.
Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2015, 07:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER