Uğur Mumcu Alaplı’da anıldı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından Gazeteci-YazarUğur Mumcu’nun öldürülüşünün 23. yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Uğur Mumcu Alaplı’da anıldı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından Gazeteci-YazarUğur Mumcu’nun öldürülüşünün 23. yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Alaplı’da Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi tarafından Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu anma çerçevesinde Atatürk Anıtı önünde bir anma töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende konuşan ADD Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, “ Bundan 23 yıl önce bugün Uğur Mumcu katledilmiştir. 24 Ocak 1993, doğruları araştırarak ortaya koyan ve gazetecilik mesleğini hakkıyla yapan Uğur Mumcu’nun zifiri karanlık odaklar tarafından katledilişiyle aramızdan ayrılmasının 23. yılını geçirmekteyiz. Onlar başta Uğur Mumcu, Muammer Aksoy,Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı,Çetin Emeç, Ali Günaydın, Necip Hablemitoğlu, ve Turan Dursun daha niceaydınlarımız tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti adına hayatlarını verenlerdir. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana sayısız aydın, siyasi nedenlerle haince katledilmişlerdir. Onlarca yıl geçmiş olmasına rağmen hiçbir cinayetin faili bulunmamıştır. Elbette Uğur Mumcucinayeti, sadecebir büyük komplonunönemli bir parçası değildi.Çünkü Uğur Mumcu, başlı başına bir kurum, başlı başına bir Atatürkçülük, demokratiklik, laiklik, özgürlük ve dürüstlük abidesiydi. Araştırmacı gazeteciliği ile toplumdaki bütün yozlaşma ve yolsuzlukların üzerine gidiyor, tek başına, siyaset-tarikat ticaret şeytan üçgeniyle etkin bir biçimde mücadele ediyordu.Onun katledilmesi, Türkiye’nin özgürlük ve demokrasi mücadelesine büyük bir darbe olacaktı. Bugün Türkiye, HrantDink ve Tahir Elçi’ninkatledilmesiyle başlayanüçüncü bir cinayetdalgasını yaşıyor.
Uğur Mumcu’nun demokrasive özgürlükmücadelesini sürdürmekise yine tehdit altındakiaydınlara düşüyor. Hem yukardan iktidardan,hem aşağıdanmahalleden baskı altındaezilen aydınlara ve Can Dündar ileErdem Gül, hâlâ Silivrizindanlarında çile dolduruyor. Doğuda Güneydoğu da şehit olan polis ve askerlerimize, hakkın rahmetine kavuşan Atatürkçü İş adamımız Mustafa Koç’a önceki dönem CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e, Allahtan rahmet acılı ailelerine sabır diliyorum” dedi.

Törene, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, CHP Alaplı ilçe Başkanı Hüseyin Tosun yönetim kurulu üyeleri, CHP Alaplı Kadın Kolları Başkanı Hasibe Sotka, yönetim kurulu üyeleri, Türk Anneler Derneği Alaplı Şube Başkan Şerif Nurgül Avlar, yönetim kurulu üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2016, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER