Uğur Mumcu törenlerle anıldı

22 yıl önce, evinin önünde düzenlenen bombalı tuzak ile katledilen Uğur Mumcu, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde düzenlenen törende anıldı.

Uğur Mumcu törenlerle anıldı


22 yıl önce, evinin önünde düzenlenen bombalı tuzak ile katledilen Uğur Mumcu, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde düzenlenen törende anıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi, Demokratik Sol Parti, İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şubesi, Ereğli Hukukçular Derneği, Eğitim-İş Ereğli Temsilciliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ereğli Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Ereğli Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri Ereğli Şubesi’nin de katıldığı ‘Tertip Komitesi’ tarafından Uğur Mumcu’yu anma programı düzenlendi.
Atatürk Anıt’ı önünde düzenlenen törende komite adına konuşan ADD Şube Başkanı Özlem Kölemenoğlu, Mumcu’nun, laik ve demokratik hukuk devletinin yılmayan savunucusu olduğunu söyledi.
Kölemenoğlu, ’90 yıllık reklam arası sona erdi’ diyerek tepkileri üzerine çeken AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu’yu ise şiddetle kınadıklarını bildirdi.
Başkan Kölemenoğlu, konuşmasında özetle şunları aktardı:
“Lozan’ın tartışmaya açıldığı, Sevr’in açıktan dile getirildiği, Atatürk resimlerinin kamu binaları ve ders kitaplarından çıkarılması zamanının geldiği çığlıklarının atıldı, Cumhuriyet’in temel kurumlarına, bilim yuvalarına pervasızca saldırıldığı bu dönemde, hazırlanan yene Anayasa ile egemen güçlerin çıkarları uğruna savaşmanın önü bütünüyle açılmaktadır.
İslam kaynaklı değil Hıristiyan kaynaklı bir proje olan dini değil siyasi bir proje olan ‘ılımlı İslam’ eliyle, Türkiye komşuları ile Müslüman ülkelerle, mazlum milletlerle emperyalizmin uğruna savaştırılmaya çalışılıyor.
Çok kısa süre önce, iktidar partisine sahip bir bayan milletvekili tarafından dillendirilen, Cumhuriyeti pervasızca saldırılan bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Kendileri, 600 yıllık imparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdiğini söylemişti. Saltanat düşkünlüğüne, ülkemizin günbegün karanlığa sürüklenmesine izin vermeyeceğiz.”

MUMCU’YA KIRMIZI KARANFİLLER

Törene katılan yaklaşık 100 kişi, konuşmasının ardından, Atatürk Anıt’ı önüne konulan ‘Uğur Mumcu’ fotoğrafının etrafına kırmızı karanfiller bırakıldı.
Törende, başta ‘uğurlar olsun’ olmak üzere pek çok Selda Bağcan şarkısı dinletildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER