“Ülke olarak ilgi odağı olduk”

“Ülke olarak ilgi odağı olduk”

“Ülke olarak ilgi odağı olduk”
Zonguldakta 2016 yılında kurulan Nesil Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ilk defa gerçekleştirdiği yurtdışı seyahatinde Bulgaristanı fethederek kostüm, müzik ve sahne dalında en iyi gurup seçildi.
Bulgaristanın Varna kentinde yapılan ve 14 ülke ile 20 grubun katılım sağladığı 11. Uluslararası Halk Dansları Festivaline giden ve Zonguldak ile Türkiye’yi en başarılı şekilde temsil eden Nesil Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Roman, Bodrum ve Artvin yöresi halkoyunları gösterileriyle de katılımcı ülkelerin ilgi odağı oldu.
2 Temmuz tarihinde kentte ayrılan ve 9 Temmuz sabahı yurda dönüş yapan ekip Bulgaristan’ın Varna kentinin yanı sıra Vetrino şehrinde de festival çerçevesinde gösteriler düzenlerken Balchik, Nessebar, ve Burgas gibi kentlerde de çeşitli etkinlikler düzendi. Zonguldakı ve Türkiyeyi en iyi şekilde temsil etmenin gururu içerisinde olduklarını dile getiren Kafile Başkanı Aykut Ballı, büyük bir festivalin parçası olmaktan mutluluk duyduklarını ve bir çok ülkeden festivallerine katılım için davet aldıklarını söylerken tamamı dansçılardan oluşan kafiledeki tüm dansçılarına ve kendilerini orada mükemmel bir misafirperverlik gösteren festival komitesine teşekkürlerini sundu.

“Ülke olarak ilgi odağı olduk”

Nesil Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Kafile Başkanı Aykut Ballı yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere daha yeni kurulan ve kısa bir sürede dansçı sayısını oldukça kaliteli bir şekilde çoğaltmayı başaran derneğimiz, Bulgaristan’ın Varna kentinde yapılan 11. Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katılmak üzere 2 Temmuz tarihinde kentten ayrılmıştı. Tamamı dansçılardan oluşan 36 kişilik kafileyle gittiğimiz Varna kentinde oldukça misafirperver olarak karşılandık. Bodrum ve Artvin yöresi oyunlarının yanı sıra Roman dansçıyla da seyircilerin ve festivale katılım sağlayan toplam 14 ülkeden gelen grupların ilgi odağı olduk. Kısa zamanda kendi yetiştirdiğimiz gençlerimizle gerçekleştirdiğimiz ilk seyahatimiz de bu kadar çok övgü almak bizi ve ülkemizi oldukça gururlandırmıştır. Öte yandan 20 farklı ülkede halk dansları festivalleri düzenleyen festival komitesi yaklaşık 50 bin kişi ile iletişim halinde. Komite, bizi bu havuzun içerisinde görmekten büyük mutluluk duyduklarını ve bizimle sürekli olarak çalışmak istediklerini ifade ettiler. Önümüzdeki aylarda bu komiteden bir yetkili Zonguldak’a gelerek bizimle festivallere katılım sağlama konusunda bizimle anlaşma yapacaklarını da söylediler. Kısa sürede böyle bir başarıya imza atmakta bizi oldukça mutlu etti. Yaptığımız gösteriler sonrasında birçok ülkeden de festivallerine katılmamız için çeşitli davetler aldık. İlk seyahatimiz olan Bulgaristanda ses getirdiğimize inanırken kafilemizdeki tüm dansçılarına ve kendilerini orada mükemmel bir misafirperverlik gösteren festival komitesine teşekkürlerini sunuyoruz” dedi.

“Festival komitesi’nden övgü dolu mesaj”

Öte yandan festival komitesi üyesi Dejan Brzanov ise festivale katılım sağlayan Nesil Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne gönderdiği mesajında ise, “Bütün katılımcılarınıza çok teşekkür ederim. Türkiye’nin gerçek temsilcisiydiniz. Kültürünüzü ve geleneklerinizi en iyi şekilde sundunuz. Her anlamda bizle bulunarak festivalimizi zenginleştirdiğiniz için size tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2016, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER