Uludağ “fabrikamız artık iso,ateks ve tse belgeli”

Uludağ “fabrikamız artık iso,ateks ve tse belgeli”

Uludağ “fabrikamız artık iso,ateks ve tse belgeli”

Ülkemiz madencilik sektörünün mevcut tek fabrikası olan Maden Makinaları Fabrikası aynı zamanda Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun da (TTK) can damarı.

Geçmiş yıllarda Ortadoğu’nun en büyük Maden Makinaları Fabrikası olmakla övünülen bu işyeri, uzun zamandır siyasi iktidarların yanlış politikaları nedeniyle gözden çıkarılmış adeta kendiliğinden kapanma noktasına getirilmişti.

Son dönemde Maden Makinaları Fabrikası yine eskiden olduğu gibi madencilik sektörünün göz bebeği olmaya başladı.

Özellikle son birkaç yıldır fabrikalarda kullanılan makinaların bilgisayarlı otomasyon şeklinde yenilenmesi hem üretim kalitesini hem de üretim kapasitesini artırmada büyük etken oldu.

Makineleşmedeki modernleşmenin yanı sıra KPS ile genç kadroların işe alınması da fabrikaya, geleceğe yönelik üretim heyecanı ve şevki getirmiş durumda.

Bunun en güzel örneğini de16 Atölyenin bulunduğu fabrikanın, Soğuk Demir ve Kaynakhane Atölyesi çalışanlarının geçtiğimiz günlerde TTK Amasra Müessesesi için imal ettikleri 4 vagonluk Kuyu Asansörü Kafesi oldu. Maden Makinaları Fabrikası çalışanlarının imal ettiği bu asansör ile aynı anda yeraltından 4 kömür vagonu ile dışarıya kömür sevkiyatı yapılabilecek.

Maden Makinaları Fabrikasında yapılan bu imalat ile de TTK’ya önemli miktarda katkı sağlanmış oldu.

Daha önce hizmete giren CNC, Hidrolik pres, trans palet, elektrikli döküm arkı, indüksiyon tezgahı gibi Maden Makinaları Fabrikası’nda yürütülen teknoloji yenilemesi kapsamında son olarak fabrikanın kaynak atölyesine alınan bilgisayar programlı kaynak robotu geçtiğimiz günlerde üretime başladı.Bilgisayar donanımlı makine ile kaynak ve puntolama işleri daha seri olacak.

Maden Makinaları Fabrikası aynı zamanda, TTK’da halen devam eden yeraltı kömür üretiminde mekanizasyon üretime geçme çalışmaları sonuçlandığında buralarda da kullanılacak malzemenin de üretimini yapabilecek.

(Resim Altı) Amasra Müessesine Yeni Kuyu Asansörü

Kurumda halen mekanize üretime geçmiş ilk müessese olan Amasra Müessesinde yeraltından çıkarılan kömürleri aynı anda 4 vagon ile yeryüzüne çıkarma kapasitesine sahip olan asansör kafesi önümüzdeki günlerde Amasra Müessesi 1 No’lu Ocak İçi Kuyusuna monte edilecek.

Uludağ “Artık ülke geneline üretim yapacağız”

Maden Makinaları Fabrikası hakkında değerlendirmelerde bulunan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ şunları söyledi. “Geçmişte Ortadoğu ve Balkanların en büyük Maden Makinaları Fabrikamız geçmişte ülkemiz yönetenlerin yanlış politikaları sonucu gözden çıkarılma aşamasına getirilmişti. Son dönemde Maden Makinaları Fabrikamıza gerekli önem ve özen gösterilmeye başlandı. Özellikle Sayın Genel MüdürümüzBurhan İnan göreve gelir gelmez Maden Makinalarımıza büyük ilgi gösterdi.

Maden Makinaları Fabrikamızda makinaların bilgisayarlı otomasyon şeklinde yenilenmesine çalışmaları başlatıldı. Tornahanemize bilgisayar kontrollü CNC torna tezgahlarından, elektrik enerjisi ile döküm yapan modern dökümhanesine, indüksiyon tezgahından kaynak robotuna kadar pekçok yeni makineler ile atölyeler yeni baştan modern dizayn edildi.

Sayın Genel Müdürümüz Başta Burhan İnan başta olmak üzere ilgili müdürlerimize, İşletme Müdürümüze teşekkür ediyoruz.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) norm kadrosu 14 bin olmasına rağmen kurumda çalışan sayısı 9 binin altına düşmüş durumda. Yani kurumun 5000 işçi açığı bulunmaktadır. Buna bağlı olarak da Maden Makinaları Fabrikasının norm kadrosu 293 olmasına rağmen halen fabrikamızda çalışan sayısı 210 civarlarında.

TTK’daki işçi açıklarının giderilmesi ile birlikte Maden Makinaları Fabrikasındaki norm kadrosu da tamamlandığında Maden Makinaları Fabrikamız yenilenen teknolojisi ileTTK’da halen devam eden yeraltı üretimde mekanizasyon üretime geçme çalışmaları sonuçlandığında buralarda da kullanılacak mekanize sistem çelik kalkanı gibi pek çok malzemenin de üretimini yapabilecek.

Yine, İSO, ATEKS ve TSE belgeli olarakmadencilik alanında malzeme üretimi yapan tüm kuruluşlarla rekabet edebilecek ve madencilik alanında ülkemizin her köşesinden gelecek taleplere cevap verebilecek duruma geldi.”

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2016, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER