Ulupınar: Ailenin ve toplumun temel direği kadınlarımızdır

Ulupınar: Ailenin ve toplumun temel direği kadınlarımızdır

Ulupınar: Ailenin ve toplumun temel direği kadınlarımızdır
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesi ile ilgili mesaj yayımladı. 

Özcan Ulupınar mesajında şu ifadelere yer verdi; “Aralık 1934 tarihinde “Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı” veren yasanın kabulü ile her yıl Kadın Hakları Günü” olarak bilinen kadınlarımıza armağan edilen bugünü en kalbi duygularımla kutluyorum. Peygamber Efendimiz bir hadisinde “Cennet anaların ayağı altındadır.” diye buyurmuşlardır. Bütün annelere itaat etmek, saygı göstermek, cennetin önemli bir anahtarıdır ve bu anlamda cennet bütün annelerin ayakları altındadır. Kadın anne olarak toplumda köprü görevindedir. Toplumda bireylerin gelişmesinde, yetişmesinde, eğitiminde ailenin yeri büyüktür. Ailenin temel direği de kadınlarımızdır.

Refahın, ekonominin ve kalkınmanın yüksek seviyelere ulaştırılması çoğulcu demokrasiden geçmektedir. Bugün dünya nüfusunun yarısı kadın nüfusudur. Dolayısıyla çoğulcu demokrasinin gerçekleştirilmesinde kadınlara politika ve karar mekanizmasında daha fazla yer verilmelidir. Kadınlarımızın enerjisini, potansiyelini ve birikimlerini aktarmaları için onların her alanda katılımları sağlanmalıdır. Kadınlarımızın bütün haklardan yararlanması, cinsiyet ayrımcılığına maruz kalmaması dileğiyle, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesini ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü gönülden kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”
Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2016, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER