Ulupınar´ı ziyaret ettiler

Ziraat Odası Başkanları, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar´ı ziyaret ettiler.

Ulupınar´ı ziyaret ettiler

Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Hasan Kabarık, Kdz. Ereğli Ziraat Odası Meclis Başkanı Tacettin Keskin, Devrek Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Ali Akçasu, Gökçebey Ziraat Odası Başkanı Necmi Bozar, Alaplı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Türkoğlu ve Çaycuma Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın’dan oluşan heyet Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ı AK Parti Genel Merkezinde ki makamında ziyaret etti.

Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ziyaret ile ilgili yaptığı açıklama da;” Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Hasan Kabarık ve İlçe Ziraat Odası Başkanları ve temsilcilerinden oluşan heyet, ilimizdeki fındık üreticilerinin bir kısmının fındık üretim desteğini aldığını bir kısmının da bu destekten faydalanamadığını bana ilettiler. Bu konu ile ilgili olarak geçmiş yıllarda Bitkisel Fındık Üreticileri Genel Müdürümüzle bir görüşmelerimiz olmuştu. Zonguldak’ta Ereğli ve Alaplı ilçelerimizdeki fındık üreticilerini kapsayan fındık üretim desteği Zonguldak Merkez, Kozlu, Kilimli, Gökçebey, Devrek ilçelerimizi kapsamamaktadır. Oysaki ilimizin coğrafi yapısı dolayısıyla fındık üretimi yapılan arazilerin çoğumeyilli bir yapıya sahiptir. Bu arazilerde yalnızca fındık üretimi yapılabilmektedir. Üreticilerin fındık üretim desteği alabilmesi için arazi yapısı meyili %10 u bulması gerekiyor. Bu ilçelerimizdeki arazi yapısı da bu oranlarda olduğu için bu ilçelerinde tekrar incelenerek destek kapsamına alınmasını istiyoruz.

Bu fındık üretim desteğinin ilimizin genelini kapsayacak şekilde düzenlenmesi için gerekli görüşmelerimizi ve çalışmalarımızı yapacağız. Bunun yanında İlimizde yaşanan tarımsal sorunlar ve yatırımlar hakkında bilgi alış verişinde bulunduk. Zonguldak merkez ve ilçeleri ile birlikte bir bütün olarak bu sorunların çözümüne en kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum. Görüşmelerimizin olumlu ve verimli geçtiğine inanıyor, ziraat odası başkanlarımıza ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER