UMEM beceri’10 bilgilendirme toplantısı yapıldı

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde İŞ-KUR destekli Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 projesinin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

UMEM beceri’10 bilgilendirme toplantısı yapıldı
 Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde İŞ-KUR destekli Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 projesinin bilgilendirme toplantısı yapıldı. 
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına TSO Başkanı Metin Demir, TSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu ve çok sayıda işveren katıldı.
Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 Projesi hakkında bilgi veren TSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya “Bu proje 2010 Yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji üniversitesi ortaklığında başlamış olup gelişerek devam etmektedir. Bu proje işsiz ve mesleksiz bireyleri nitelikli hale getirerek firmaların ihtiyaç duyduğu alanlarda yetişmiş meslek elemanlarına kavuşmasını sağlayan bir mesleki eğitim ve istihdam projesidir” şeklinde konuştu.
Gerçekleşen UMEM Beceri’10 proje bilgilendirme toplantısında, Aktif İş gücü Dairesi Başkanlığı İstihdam Uzmanı Savaş Mercan Beceri’10 projesinin firmalara sağladığı avantajlar hakkında bilgi verdi.
UMEM Beceri’10 ile firmalar; İhtiyaç duyduğu mesleklerde kurslarının açılmasını sağlayacak. Bu meslek kurslarında eğitim görenlere hiçbir mali yükümlülük altına girmeden staj imkanı sağlayacak. İşe almayı düşündüğü kişiyi kurs için önerebilecek ve iş başında görme imkanı elde edecek. Bu meslek kurslarında yetişen elemanları istihdam etmekle hem nitelikli elemanlara kavuşacak hem de istihdam teşviklerinden yararlanacak.
Staj sonrası istihdam durumunda, istihdam teşvikli olarak istihdam edilen kişilerin; 18-29 yaş arası erkekler ve yaştan bağımsız kadınlar için 42 ay süreyle 30 yaş üstü erkekler için 30 ay süreyle sigorta primi işveren payı ödemeleri kamu kaynaklarından karşılanmakta.
Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER