UMRE SEMİNERLERİ BAŞLADI…

UMRE SEMİNERLERİ BAŞLADI…

gundemeregli.com-2014 Yılı Umre Organizasyonu ile umreye gidecek olan 85 Vatandaş için düzenlenen “Umre Bilgilendirme Seminerleri” başladı.

Kdz Ereğli İlçe Müftülülük Konferans Salonu’nda üç gün süreyle devam edecek seminerler, 14-15-16 Ocak tarihlerinde 09.30 ile 12.00 arasında yapılacak, Ayrıca Perşembe günü Müftülülük Konferans Salonu’nda umre’ye gidecek olan vatandaşlara menenjit aşıları Sağlık Müdürlüğü ekiplerince yapılacak.

Kdz Ereğli İlçe Müftülüğüne Müracaat eden 247 umreye gidecek olan vatandaşlardan 85’ine Kdz Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak ve Şube Müdürü İzzettin Aşan tarafından seminer verildi. Diğer Umrecilere ise yolculukları öncesi seminerleri verilecek

Kdz Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak umrecilere verdiği ilk seminerde;“Kıymetli kardeşlerim! Hac ve umre ibadetlerinin, insan hayatı üzerinde olumlu etkiler bıraktığı bir gerçektir. Özellikle Anadolu insanımızın hac ve umreye niyetlenerek; gönül dünyasıyla kıbleye ve kutlu beldelere yönelmesi, hayatının en heyecanlı ve kıymetli anını teşkil etmektedir. Onun bu samimi yaklaşımı “Haccı da, umreyi de Allah için tamamlayın…” ilahi emriyle örtüşmektedir. Hz. Peygamberimiz (s.a.s.), umre ibadetinin faziletine işaret ederek; “Umre, diğer umreye kadar ikisi arasındaki zaman içinde işlenilen (küçük) günahlara kefarettir.” buyurmuştur.Umre seferinin kendine özgü bir takım hasletleri vardır.Umreye hazırlıklı olarak, İslam’ın bize öğrettiği yol ahlakıyla sefere çıkmak gerekir. Bu seferde yanınıza alacağınız en önemli azık takvadır. Bütün ibadetlerde olduğu gibi Umre ibadeti de; samimî ve ihlâs ortamında yapıldıkça değeri daha yükselmektedir. Çünkü Hac ve Umre ibadeti, bedenle ilgili olmalarının yanında malî, sosyal, kültürel ve tarihî yönleri de bulunmaktadır. Ayrıca seyahat, inceleme, ibret alma, tanışma ve tefekkür gibi insanın ruh ve gönül dünyasını olgunlaştıran eylemlerle tanışmaya zemin hazırlamaktadır. İşte böylesine güzel bir fırsatı Allah’ımız siz Umreye niyetlenen kardeşlerimize nasip etmiştir. Bunun için bolca hamd edelim.Kutsal mekânlara gittiğinizde ülkemizin bir temsilcisi olduğunuzu unutmayınız. Memleketimiz ve ülkemiz insanı ve dünya Müslümanlarının sağlık ve huzuru için dua etmeyi unutmayınız…”dedi.

Umreye gidecek olan vatandaşlara 3 günlük seminerde ;Umre nedir? Umrenin fazileti,Umrenin yapılışı,İhram, telbiye, niyet,İhram yasakları,Mekke ve Medine’de ziyaret edilecek yerler,Ziyaret adabı, adab-ı muaşerat, sevgi ve saygı, güzel ahlak,Umre arkadaşlığının önemi,Umre organizasyonu hakkında teknik bilgiler,Seyahat programı ve idari konular işlenerek umreci adaylara gerekli bilgiler verilecek..

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2014, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER