Umre´den dönen roman vatandaşlar Vali Kaban’ı ziyaret etti

Zonguldak Valiliği ve Eren Holding katkılarıyla Umre´ye gönderilen Roman vatandaşlar Umre ziyareti dönüşü sonrası Zonguldak Valisi Ali Kaban’ı ziyaret ederek teşekkür ettiler.

Umre´den dönen roman vatandaşlar Vali Kaban’ı ziyaret etti
Zonguldak Valiliği ve Eren Holding katkılarıyla Umre´ye gönderilen Roman vatandaşlar Umre ziyareti dönüşü sonrası Zonguldak Valisi Ali Kaban’ı ziyaret ederek teşekkür ettiler.
Zonguldak Valiliği önderliğinde ve Eren Holding’in katkılarıyla 10 Ocak’ta Umre’ye gönderilen 41 roman vatandaşlar Umre ziyareti sonrası Zonguldak Valisi Ali Kaban’ı ziyaret ederek kendilerine teşekkür ettiler. Ziyarette Zonguldak Müftüsü Mürsel Öztürk’te hazır bulundu.
Roman vatandaşların Umre’ye gönderilmesinin Türkiye’de bir ilk olduğunu söyleyen Zonguldak Müftüsü Mürsel Öztürk; gerçekleştirilen etkinliğin Türkiye’de ilk olduğuna dikkat çekti. Firma yetkililerine de teşekkür eden Öztürk; şöyle dedi:
“41 Vatandaşımızı umreye gönderdik ve çok güzel bir yolculuk oldu. 10 Ocak’ta gidildi ve 21 Ocak tarihinde geri dönüldü. Bende umrecilerimizi Atatürk Havalimanı’ndan uğurladım. Bu Umre ziyareti Sayın Valimizin girişimleri ile ve Eren Holding’in katkılarıyla gerçekleşti. Eren Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emir Eren Bey hem gidişte hem de dönüşte umrecilerimizi karşıladı. Bizde ziyaret kapsamında zaman zaman görevli arkadaşlarımız ile haberleştik. Çok güzel bir ibadet ve çok güzel bir seyahat oldu. Herkes bundan sonra bunun devamının gelmesi için dua ediyor. Roman kardeşlerimize yönelik bu umre ziyareti Türkiye’de bir ilktir. Seneye bunu arttırarak inşallah devam ettireceğiz eksiklerimiz varsa da onları tamamlamış olacağız. Ben Sayın Valimiz başta olmak üzere Eren Holding yetkililerine teşekkür ediyorum.”
“ORADAN BÜYÜK MUTLULUK ÇIKTI”
İkinci Makas mevkisindeki evlerin boşaltılmasındaki süreci hatırlatan Zonguldak Valisi Ali Kaban, “Roman kardeşlerimiz bizim ikinci makastaki tünel çalışmaları faaliyeti sırasında bir karşılaştığımız bir olaydı. Bize burayı boşaltmanız mümkün değil demişlerdi. Halbuki baktık ki onları anlarsanız oradaki o insanımızın kaygılarını paylaşabilirseniz ve onlara bir katkıda bulunabilirseniz hiçte bir sorun olmadığını gördük. Şükürler olsun buradan kan çıkar demişlerdi bilakis çok büyük bir mutluluk çıktı. Herkes davulla zurnayla orayı boşalttı. Ama o ara bizim dikkatimiz bir anda şehrimizde yaşayan 14 bin civarındaki roman kardeşlerimize yöneldi” dedi.
ROMAN ÇALIŞTAYI
BEÜ ile ortaklaşa yapılan Roman Çalıştay’ını da hatırlatan Vali Ali Kaban, şöyle devam etti:
“Ve bizi üniversiteden ikaz eden bilim adamı dostlarımızın yönlendirmeleriyle bir roman çalıştayı yapıldı arkasından da bir inceleme bitirildi. Sanki bir ayrım varmış gibi görünen roman olan ve olmayan arasındaki ayrımın batıda olduğu gibi bir yabancı düşmanlığı ve ırk ayrımı olmadığı ortaya çıktı. Sadece taraflar birbirlerini tanımıyor çıkan en büyük sonuç bu. Biz ülke olarak bin küsur yıldır buradayız. Ülke olarak bulunduğumuz yerde hassas bir yer bizim burada ayrıma gayrıma tahammülümüz yok artık. Hep birlikte insanca, Müslümanca, kardeşçe birlikte yaşamanın bir şekilde yolunu hepimiz bulmak zorundayız. Roman vatandaşlarımız umre ziyaretinden dolayı mutlu olmuşlar inşallah da bundan sonra bu tip kaynaşma gezileri devam eder. Önümüzdeki dönemde gerek umreye giden gidemeyen kardeşlerimizden oluşacak bir karma yaparak Konya’ya göndereceğiz. Yapılan her iş roman vatandaşlarımız tarafından karşılığını tam buluyor bu çok sevindirici bir şey.”
Ziyaretin ardından roman vatandaşlar Zonguldak Valisi Ali Kaban’a teşekkür ederek çiçek taktim ettiler ve toplu fotoğraf çektirdiler.
Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2016, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER