Umutcan hayırseverlerden yardım bekliyor

Henüz 16 aylıkken geçirdiği suçiçeği hastalığı sonucu ne yürüyebilen ne de konuşabilen Umutcan Ünlü, 4 ay önce geçirdiği mide kanaması nedeniyle bundan sonraki hayatını bir makineye bağlı olarak sürdürebilecek.

Umutcan hayırseverlerden yardım bekliyor
Henüz 16 aylıkken geçirdiği suçiçeği hastalığı sonucu ne yürüyebilen ne de konuşabilen Umutcan Ünlü, 4 ay önce geçirdiği mide kanaması nedeniyle bundan sonraki hayatını bir makineye bağlı olarak sürdürebilecek. Ailesi, 3 bin TL değerindeki makinenin alınması için hayırseverlerin yardımını bekliyor.
13 yaşındaki Umutcan, henüz 16 aylıkken geçirdiği su çiçeği nedeniyle ne konuşabiliyor ne de yürüyebiliyor. Ayrıca, 4 ay önce geçirdiği mide kanaması nedeniyle hayatının bundan sonraki kısmını makineye bağlı geçirmek zorunda. 3 bin lira değerinde makineyi ise hayattaki tek yakını olan annesinin alacak durumu yok. Umutcan kendisine umut olacak hayırseverleri bekliyor.
Ankara Dışkapı Çocuk Sağlığı ve Hematoloji Hastanesi´nde makineye bağlı bir şekilde mideden beslenen Umutcan için hayat mücadelesi devam ediyor. Zonguldak Ereğli´de yaşayan anne Fatma Gübay ise oğlunun elini bir an olsun bırakmıyor.

3 BİN TL DEĞERİNDEKİ MAKİNEYİ ALACAK GÜÇLERİ YOK

Bir süre önce eşinden ayrılan Fatma hanım çalışmıyor. Umutcan´a bağlanan bakım ücreti olan 830 lirayla hem kızını okutuyor hem de oğluna bakıyor. Annenin, oğlunu hayata bağlayan yaklaşık 3 bin lira değerindeki makineleri satın alacak gücü yok.
Fatma Gübay, Umutcan’ın mama makinesi ile beslendiğini belirterek “Makine satrosyonu ölçüyor. Alarm verdiği zaman Umutcan´ın satrasyonunun düştüğünü bildiriyor ayrıca mama parası var günlük torbalar değiştiriliyor, o da aylık 500 lira” dedi. Gübay, hayırseverlerden yardım beklediklerini ifade ederek, “Bana destek vermelerini istiyorum. Umutcan’ın makinelerinin karşılanmasını istiyorum. Başka bir şey istemiyorum” ifadesini kullandı.
Umutcan’ın taburcu edileceği, ailesinin yaşadığı Zonguldak´a ambulansla gönderileceği kaydedildi. Bir ay sonra bir kez daha ameliyat olacağına dikkat çeken anne Fatma Gübay, bu zaman zarfında oğlunun makineye bağlı olmadan nasıl hayatta kalacağı konusunda şüpheleri olduğuna dikkat çekerek, “Umut ameliyattan yeni çıktığından enfeksiyona çok açık. Biz de eve çıkmak zorundayız” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2015, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER