Unutmayacağız, unutturmayacağız

Unutmayacağız, unutturmayacağız

Unutmayacağız, unutturmayacağız

Kdz.Ereğli’de 15 Temmuz darbe girişimininardından başlatılan demokrasi nöbeti 27.gecesinde sona erdi. Belediye BaşkanıHüseyin Uysal, ‘Hakimiyet Milletindir’ diyerek demokrasiye sahip çıkan tümKdz.Ereğli halkına teşekkür etti ve ‘Unutmayacağız ve unutturmayacağız.Demokrasi şehitlerinin isimlerini ilçemizdeki cadde, sokak ve bulvarlaravereceğiz” dedi.

Kdz.Ereğli’de, 15 Temmuzdarbe girişiminin hemen ardından Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın ilçedeki 5siyasi parti ilçe başkanıyla bir araya gelerek başlattığı demokrasi nöbetleri,27.gecesinde sona erdi.

Atatürk Anıtındakidemokrasi nöbetinin son gecesine de halkın ve protokolün katılımı yoğun oldu.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi SevimUysal, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığına atanan Deniz Kurmay AlbayAykut Manioğlu, Merkez Komutanı Deniz Piyade Albay Bülent Oral, JandarmaKomutanı Binbaşı Gökhan Tufan, diğer ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri,sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı son gecenöbetinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişi alanda kurulanekrandan sine vizyon eşliğinde izlendi.

“HALK SAHİP ÇIKTI”

Kdz. Ereğli KaymakamıNazım Madenoğlu burada yaptığı konuşmasında, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminevatandaşların geçit vermediğini söyledi. Halkın demokrasiye, vatanına vebayrağına sahip çıktığını anlatan Madenoğlu, “27 gece önce menfur ve kanlı birdarbe girişiminde, hatta darbe girişiminin ötesinde vatana ihanette bulundular. Okyanus ötesinde FETÖ denilen örgüt vemensupları Türkiye’mizdeki özellikle askeriyedeki bağlantıları sayesinde kanlıve menfur girişimi yaptılar ama karşılarında demokrasiye, hakka ve adaletekutsal değerlerine saygılı ve onları benimseyen yüce Türk milleti vardı.Kendini bu milletin, devletin, gelişmesine adamış bir Cumhurbaşkanımız birBaşkomutanımız, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisinde demokrasiye,vatanına aşık subay, astsubay, eratlar, kahraman Türk polisi ve halkımızı hesapedemediler. Kahramanca evlatlarımız ve vatandaşlarımızın şehit olma azmi ilekarşı koymaları sonrası bu hain teşebbüs başarısız oldu” dedi.

“NÖBET YÜREKLERDE DEVAM EDECEK”

Kdz. Ereğli BelediyeBaşkanı Hüseyin Uysal da demokrasi nöbetlerinin yüreklerde devam ettirileceğinibelirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘sokağa çıkın, milletsıkıntıda’ dediğinde alanları yeniden dolduracaklarına inandığını söyledi.

Başkan Uysal, 15 Temmuzdarbe girişimini unutmayacaklarını ve halka da unutturmayacaklarını ifadeederek; “İlçemizdeki çeşitli bulvar, sokak ve parklara demokrasi şehitlerininisimlerinin verilmesi için çalışma başlattık” dedi.

AK Parti Kdz.Ereğli İlçeBaşkanı Fatih Çakır da ülkenin kalkınmasını hazmedemeyen hainler veişbirlikçilerin kendi milletine alçakça saldırı girişiminde bulunduğunuhatırlattı ve demokrasi nöbetlerine katılanlara teşekkür etti.

AK Parti İlçe Başkanlığıtarafından alanda bulunan vatandaşlara ayrıca ‘Milli İrade Nöbet Beratı’verildi.

Din görevlilerince okunanKur’an tilavetinin ardından Kdz.Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak dua etti.Çanakkale filminin de gösterildiği son gece nöbetinde, Kdz.Ereğli Belediyesivatandaşlara ilk geceden itibaren olduğu gibi çeşitli ikramlarda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2016, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER