Üreticiye ücretsiz yer verilecek

Çaycuma’da kurulu köylü pazarını ziyaret eden Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Köprübaşı’nda yeni yaptıkları kapalı pazaryerinde üreticilere ücretsiz tahsis yapacaklarını ve hiçbir surette kira almayacaklarını açıkladı

Üreticiye ücretsiz yer verilecek
Çaycuma’da kurulu köylü pazarını ziyaret eden Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Köprübaşı’nda yeni yaptıkları kapalı pazaryerinde üreticilere ücretsiz tahsis yapacaklarını ve hiçbir surette kira almayacaklarını açıkladı.
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ilçede Cuma günleri faaliyet gösteren köylü pazarını ziyaret etti. Satıcı kadınlarla sohbet eden Başkan Kantarcı sorunları da dinledi. Bölgenin pazarı olmaya aday Köprübaşı mevkiindeki kapalı pazaryerinin, halen yapımı süren 3. etabını üreticilere vereceklerini ifade eden Başkan Kantarcı, köylü kadınlarından hiçbir ücret alınmayacağını da belirtti. Yeni taşınacakları pazaryerlerinde kendilerinden ücret alınacağı yolunda kimi duyumlar aldığını söyleyen kadınlar, Kantarcı’nın açıklamalarını sevinçle karşıladı. Kadınlar belediyeye olan güvenlerini ifade ederken işlerinin zaten kıt kanaat geçimlerini sağlayan işlerinin tümden azalmaması için Kantarcı’dan yardım istedi.
Gerek alt yapı, gerek ulaşım konusunda yeni pazaryerinin daha modern olduğunun altını çizen Kantarcı, “Kendi yetiştirdiği ürünleri pazarda satan köylü kadınlarımız bizim baş tacımızdır. Onlara en güzel yeri yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde bitmiş olacak. Köylü kadınlarımız yağmur ve güneşten korunmuş olacaklar. Onlardan tek kuruş ücret ve kira alınmayacak. İsterlerse ilçe merkezinde, haftanın diğer günleri de ürünlerini satabilecekleri semt pazarı da oluşturabiliriz. Gıda, tuhafiye ve yerli ürünlerle yeni pazaryerimiz bölgenin pazarı olacak. Otopark, kafeterya, modern tuvaletler ve sosyal alanları bu bölgede yapmaya başladık. Minibüs terminalimiz de aynı yerde. Bu bölge kısa sürede canlanacak. Şehirlerarası karayoluna yakın olan yeni pazaryeri yoldan geçenlerin de uğrak yeri olacak” dedi.

İLÇEYE İKİNCİ MEYDAN
Köylü pazarı olarak kullanılan İnönü Meydanını yeniden projelendirdiklerini de açıklayan Kantarcı, “İlçe merkezinin ikinci meydanı Çaycuma’ya yakışır güzellikte olacak. Çevrede bulunan esnafların görüşlerini de dikkate alarak orada çok güzel bir düzenleme yapacağız. Esnaflarımızla görüşmelerimiz sürüyor. En doğru kararı birlikte verip, uygulamayı yapacağız. İnsanlarımızın trafik stresinden arınmış güvenlikli ortamlarda, huzur içinde alışveriş yapabilmesi bizim için çok önemli” dedi.
Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2016, 08:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER