Uysal, Almanyada Ereğlilerle buluştu

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığındaki resmi delegasyon, kardeş kent olan Almanya’nın Düren Belediye Başkanı’nın daveti üzerine 19-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Düren Şehir Festivali’ne katıldı.
Belediye Başkanı Uysal’ın yanı sıra Başkan Yardımcı

Uysal, Almanyada Ereğlilerle buluştu

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığındaki resmi delegasyon, kardeş kent olan Almanya’nın Düren Belediye Başkanı’nın daveti üzerine 19-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Düren Şehir Festivali’ne katıldı.

Belediye Başkanı Uysal’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları İbrahim Cöbek ve Nazım Erdoğan, Belediye Meclis Üyeleri İhsan Yazıcıoğlu, Osman Yavuz, Cumhur Nalcı ve Dış İlişkiler Birimi Sorumlusu Meltem Göktan’ın yeraldığı heyet, 3 gün boyunca resmi temaslarda bulundu.

EREĞLİ’NİN SERGİLEDİĞİ ÜRÜNLERE İLGİ

Düren’in diğer kardeş kentleri Valensiya ( Fransa), Corneilles( Fransa), Almünster ( Avusturya) , Gradacac ( Bosna-Hersek), Stryj ( Ukrayna) , Jinhua ( Çin) ‘nın da katıldığı festivalin ilk gününde Kardeş kent stantlarının açılışı gerçekleştirildi. Kdz Ereğli’ye ait tanıtıcı ürünlerin ve materyallerin sergilendiği standa Düren halkı ve festivale katılan yabancı delegasyonlar yoğun ilgi gösterdi.

ALMANYA’DAKİ EREĞLİLİLERLE BULUŞTULAR

Düren’de bulundukları sürece kardeş kent temsilcileri ve Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarıyla görüşmeler yapma fırsatı bulan delegasyon festivalin 2.günü Düren Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

DÜREN BELEDİYESİ ONUR DEFTERİNİ İMZALADI

Devlet Hastanesi Başhekimi Gastroentoloji Uzmanı Dr. Serhat Aymaz ve Hastane yöneticisi Dr. Gereon Blum Geschäftsführer’den hastane hakkında bilgiler alan Başkan Uysal daha sonra Leopold Hoesch Museum’da gerçekleştirilen resmi törenle, Düren Belediyesi onur defterini imzaladı.

Tören esnasında bir konuşma yapan Düren Belediye Başkanı Paul Larue, “ Kardeş kentimiz Kdz Ereğli’nin saygıdeğer Başkanı ve meslektaşım Dr. Hüseyin Uysal’ı ve delegasyonlarını festivalimizde ağırlamaktan büyük onur duymaktayız. 

KDZ. EREĞLİ BİZİM İÇİN ÖZEL YERE SAHİP

Kdz Ereğli bizim için her zaman çok özel ve önemli bir yere sahip; zira Düren’de yaşayan çok sayıda Ereğlili vatandaşımız mevcut. Kardeş kent ilişkileri açısından çok iyi bir noktada olduğumuza ve bundan sonraki süreçte bu ilişkileri  daha da geliştireceğimize inanıyorum“ ifadelerine yer verdi.

FATİH CAMİİ’NİN YÖNETİMİ VE CEMATİYLE TOPLANTI

Festivalin 3.günü ise Düren’de bulunan  3 camiiden en büyüğü olan  Fatih Cami’nin Yönetimi ve cemaatiyle toplantı yapan Uysal, Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın  sorunlarını ve taleplerini dinledi.

DÜNYADA ARTIK ÜLKELER DEĞİL, İLÇELER DE YARIŞIYOR

3 günlük ziyareti değerlendiren Kdz Ereğli Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Uysal “ Düren çok güzel bir şehir ve özellikle de orada yaşayan Türk vatandaşlarımızla buluşma imkanına sahip olmak bizi son derece memnun etti. Dünyada artık ülkelerin değil, ilçelerin yarıştığı bu dönemde Düren’e  gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretin  faydalı sonuçlar doğuracağına ;kültürel, sosyal ve ekonomik alanda işbirliği ve diyalog fırsatları yaratacağına inanıyorum. “ ifadelerine yer verdi.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER