Uysal ”Hedefimize ulaşacağız”

Kdz. Ereğli Belediyesi Şubat ayı olağan Belediye meclis Toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi

Uysal ”Hedefimize ulaşacağız”


Kdz. Ereğli Belediyesi Şubat ayı olağan Belediye meclis Toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal Başkanlığında Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda 13 gündem maddesi görüşüldü.

Başkan Uysal meclis öncesi gündem dışı yaptığı konuşmada, Mahalle ziyaretlerinin devam edeceğini ve bu ziyaretlerin hafta sonu da devam edeceğini belirterek , “Mahalle muhtarlarından olumlu tepkiler alıyoruz, önceden bir tek sahilimiz vardı. Sağ olun, artık arka mahallelere de bakmaya başladınız. Muhtarlar çok esprililer; ‘gittiğiniz yerlerde çay içiyor, simit yiyorsunuz. Keş, tereyağı, Sıçak ekmek yiyorsunuz. Sizi ağırlamaz çok kolay, bizlerde istiyoruz’ dediler. Bundan sonra, Pazar günleri de muhtar arkadaşlar ile birlikte beraber olacağız” şeklinde konuştu. Eski Devlet Hastanesi alanına ilişkinde konuşan Uysal, Milletvekili Ercan Candan ile beraber yapılan çalışmaları, zaman, zaman kamuoyu ile paylaştıklarını ifade ederek, Divan şairi Fuzuli’nin ‘söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil’ sözünü hatırlatarak konuşmasını şu şekilde sürdürdü “Bu konuyu açıp biraz derinleştirmek istedim. Çünkü bu konunun biraz daha baskılı vurgulanması gerekiyor. Aklımda hiç siyaset yoktu. İngiltere’den dönmüştüm. Bir sabah kahvaltısında, Sayın vekilim Ercan Candan, bana parmağıyla işaret ederek ‘doktor bey, şu gördüğün yer (Ereğli Devlet Hastanesi) var ya, üniversite kampüsü olsa ne düşünürsün?’ dedi. Ne düşünülebilirdi ki? Orası, her sabah severek işe gittiğim, sevdalı olduğum bir yer. ‘Sadece Karadeniz’in değil Türkiye’nin en güzel kampüsü olur’ dedim. Daha sonra yolda yürürken aklıma şu geldi; vekilimiz ne güzel memlekete hizmet etmek için uğraşıyor dedim. 



“ALLAH BİZE NASİP ETTİ”

Daha sonra Allah nasip etti Belediye başkanı oldum. Belediye başkanı olduktan sonra hayalimiz ileriki günlerde hedefimiz haline geldi. Belki Temmuz ayından sonra bu hayali hedefe koymamız Lazım dedik. O günden beri çalışmalara devam ediyoruz.  Çalışmalarımıza destek veren İlçe Kaymakamımız İbrahim Çay ve üniversite rektörümüze teşekkür ediyorum. Milletvekilimiz Ercan Candan, 2 defa sayın başbakanımıza dosya verdi. 3’üncü dosyayı birlikte beraber verdi.  İnşallah hedefimize ulaşacağız.”
13 gündem maddesi ile toplanan mecliste 11 madde görüşüldü. Oylaması yapılan maddeler ilgili komisyonlara havale edildi. Diğer maddelerin ise 5 Şubat Perşembe (Bugün) görüşülmesi kararı alındı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2015, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER