Uysal, “zabıta belediyenin aklı ve vicdanı”

Uysal, “zabıta belediyenin aklı ve vicdanı”

Uysal, “zabıta belediyenin aklı ve vicdanı”

Karadeniz Ereğli Belediye BaşkanıHüseyin Uysal, Zabıta teşkilatının kuruluşunun 190. Yıldönümü ve Zabıta Haftasıdolayısıyla Atatürk Anıtında düzenlenen törende yaptığı konuşmada; “BatıKaradeniz Bölgesinin en güçlü belediyesiyiz. Zabıtamızda öyle olacak dedik vebütün teçhizat bakımından donattık. Zabıta Belediyenin aklı ve vicdanı” dedi.

Zabıta teşkilatının kuruluşunun 190.Yıldönümü ve Zabıta haftası kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtında Kdz.EreğliBelediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi.

Kdz.Ereğli Belediyesi Zabıta MüdürüAlptekin Dursun tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, istiklal marşıokunarak ve saygı duruşunda bulunuldu.

DURSUN: “YASA VE YÖNETMELİKLERLEHAREKET EDİYORUZ”

Törende konuşan Zabıta Müdürü AlptekinDursun, halka en yakın hizmet biriminin zabıta olduğunu belirterek; “Zabıtamız,belediyemizin halka en yakın hizmet birimidir. Günün her saati, şehrin en ücraköşesinden en kalabalık yerine kadar her yerde bulunmakta, bu yönüylebelediyemizin eli ayağı ve gözü olmaktadır. Zabıtanın görevi ceza kesmek,ceberrut bir yaklaşımda bulunmak yerine tam tersi caydırıcı olmak, öncedenolabilecekleri düşünmek ve onun oluşmasını önlemek ve bunu hissettirmedenyapmaktır. Pazaryerinde yaptığı gıda denetimlerden tutun da, fırınlardakidenetimlerden, insanımızın yediğinden içtiğinden, yoldaki rahatlığından tutun,şehrin tüm dokusunda zabıtamızın elini, caydırıcı gücünü hissetmemiz gerekiyor.Yaşadığımız yer Ereğli, nefes aldığımız yer Ereğli, geleceğimizi aradığımız yerEreğli. Karadeniz Ereğli’de vatandaşların sağlıklı, rahat bir yaşam sürmesiiçin yasa ve yönetmeliklerin bize verdiği yetkiler çerçevesinde görevlerimiziyapmak temennisindeyiz” dedi.

BAŞKAN UYSAL: ZABITA BELEDİYENİN AKLIVE VİCDANI

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı HüseyinUysal’da, Zabıta birimine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Zabıta’nınKdz.Ereğli Belediyesinin en önemli birimlerinden biri olduğunu belirtti.

Başkan Uysal; “Zabıta birimimiz Ereğlibelediyesinin en önemli birimlerinden birisi. Aslında zabıtamız halkla en sıktemasta bulunan, belediyemizi temsil gücü olan görevlilerimiz. Zabıtamızıvücudumuza benzetirseniz aklı ve vicdanı. Yasalar ve yönetmeliklerle hizmetediyorsunuz. Bunun farkındayız. Ereğli halkı adına sizlere bu çalışmalarınızdandolayı teşekkür ediyoruz. Sizler akıl ve vicdanla hareket eden EreğliBelediyesi’nin en önemli birimisiniz. Göreve geldikten sonra ihtiyaçlarınız neolursa olsun karşılama gayretinde olduk. Ereğli Batı Karadeniz’in en kuvvetli belediyesidiyoruz. Zabıtamız da Batı Karadeniz’in en iyi zabıtası olmak zorunda dedik Buyüzden önce telsiz gibi, kamera gibi teknolojik yatırımlarımızı yaptık. Bunlarhiçbir zaman bitmeyecek çünkü nüfusumuz gelişmekte. Buna paralel olarak hepyenilikler peşinde olacağız. Sizlerle gurur duyuyorum. Gayretlerinizinfarkındayım, bunları en yakinen bilen birisiyim. Şahsım, Ereğli Belediyesi vehalkım adına gününüzü kutluyorum” dedi.

OKUL ÇANTASI HEDİYE ETTİ

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı HüseyinUysal, törenin ardından Zabıta babaları ile törene zabıta kıyafeti giyerekkatılan çocuklara okul çantası hediye etti.

Törende, Zabıta ekipleri tarafındankatılımcılara karanfil dağıtılırken, törene katılan Zabıta müdürlüğü personeli,belediye Başkanı Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri veBelediye Meclis Üyeleri toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.


Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2016, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER