Uysal,15 Temmuz’un adını yaşatacağız’

Uysal,15 Temmuz’un adını yaşatacağız’

Uysal,15 Temmuz’un adını yaşatacağız’

15Temmuz darbe girişiminin ardından Kdz. Ereğli’deki demokrasi nöbeti sürüyor.Nöbetin 16.gecesi yine Atatürk Anıtı önünde buluşan Ereğli halkı demokrasiyesahip çıkma adına meydanı boş bırakmıyor.

15 gündür sabah ezanına dek ilçe halkıyla nöbetinisürdüren Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Hakkâri Çukurcada çıkançatışmada şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet dileyerek başladığıkonuşmasında, “Şehitlerimizin ailelerine, milletimize ve Türk SilahlıKuvvetleri’ne başsağlığı ve yaralı askerlerimize şifa diliyorum” dedi.

Başkan Uysal demokrasi nöbetinde 15 gündür kendileriniyalnız bırakmayan Ereğli halkıyla gurur duyduğunu ifade ettiği konuşmasında şucümlelere yer verdi:

“Bizler, 15 Temmuz’u, unutmayacağız, unutturmayacağız.Bu geceyi yaşatmak için anıt bölgesine ‘15 Temmuz Bulvarı’ adının verilmesinibelediye meclisine sunacağız. Artık İlçemizdeki bazı caddelerinde adınındeğişmesi gerek. Darbeyi hainlere attığı ilk kurşunla önleyen Şehit AstsubayÖmer Halisdemir’n de adını yaşatma düşüncemiz var.

Bundan sonra kendimize olan özgüvenimizin artmasıylabirlikte ülkemizin, şehrimizin geleceği daha aydınlık, daha parlak olacak.Bizler gibi sizlerde buna inanıyorsunuz. Bu demokrasi nöbetlerinde bizi aslayalnız bırakmayan özellikle kadınlarımıza minnettarız. Çünkü onlar bizlerdendaha fazla çocuklarını, geleceklerini düşünürler. Onların olduğu her yerdebaşarı, temizlik ve huzur vardır“ ifadelerini kullandı.

Daha sonra şehitleri için İlçe Müftülüğü DinGörevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

Öte yandan geceye katılarak halkı selamlayan ÇankırıKültür ve Dayanışma Derneği yöneticileri Başkan Uysal ile hatıra fotoğrafıçektirdiler.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2016, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER