Uysal,Ereğli Menfaatleri konusunda hiç bir zaman Siyasi davranmayacağım

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Belediyesi’nin Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Hüseyin Uysal başkanlığında yapıldı.

Uysal,Ereğli Menfaatleri konusunda  hiç bir zaman Siyasi davranmayacağım
Zonguldak’ın Ereğli İlçe Belediyesi’nin Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Hüseyin Uysal başkanlığında yapıldı. Uysal, Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘tek oturumla’ gerçekleştirilen toplantı öncesi, ‘gündem dışı’ konuşma yapmadı. Başkan Hüseyin Uysal, 15 gündem maddesinin karara bağlandığı toplantıda, Müftü Mahallesi Devrim Bulvarı üzerindeki belediyeye ait eski hizmet binasının yıkılarak yerine ticaret binası yapılması gündem maddesinin görüşülmesi sırasında, CHP’li ‘belediye gelirleri azalıyor’ eleştirilerine yanıt verdi.
 
3 AK PARTİ’YE KARŞI 2 CHP’Lİ…
 
Meclis katibesi, daha önce alınan karar doğrultusunda, Müftü Mahallesi Devrim Bulvarı’ndaki belediyeye ait eski belediye hizmet binasının yıkılarak ‘ticari bina’ yapılması konusunun Plan ve Bütçe Komisyonu’nda incelendiği belirtti, Meclis Üyesi İhsan Yazacıoğlu başkanlığındaki komisyonda alınan karar okudu. Karar raporunda, 2 bin 340 metrekarelik eski binanın yerine yapılacak 3 bin 252 metrekarelik bina ihalesinin tamamlandığı, bina maliyeti olarak belirlenen 5 milyon 500 bin liranın ise İller Bankası’ndan kredi şeklinde alınabilmesi için Belediye Başkanı’na yetki verilmesi kararı çıktığı bildirildi. Alınan karara, 5 meclis üyesinden oluşan komisyondaki 2 CHP üyesinin verdikleri ‘ret’ gerekçeleri açıklandı. Sibel Yıldız ve Coşkun Öztürk’ün ret gerekçesinde, yaptırılacak ticari binanın maliyetinin 3 milyon 115 bin lira olduğu, uygun görülen 5 milyon 500 bin liralık kredi talebinin yüksek bulunduğu savunuldu.
 
“ÖZ KAYNAKLARLA YAPILABİLİR”
 
Belediye bütçesindeki 27 milyon liralık açık bütçe olduğunu da ileri süren CHP’li 2 üyenin gerekçesinde, binanın hiç kredi kullanılmadan, belediye öz kaynaklarıyla yapılabileceğini söyledikleri de kaydedildi. Komisyon raporunun okunması sonrası söz alan CHP Gurup Sözcüsü Özkan Özyağcı, projesini incelediğini belirttiği ticari binanın Ereğli’ye yakışmayacak düzeyde olduğunu, projenin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Bina yapılmasına karşı olmadıklarını dile getiren Özyağcı, buna karşın belediyesinin gelirlerinin azaldığını ortaya attı.
 
UYSAL, ELEŞTİRİLERE ‘ESKİ BORÇLARLA’ YANIT VERDİ!
 
Uysal, eleştirile yanıt verdiği konuşmasında, Ereğli menfaatleri konusunda hiçbir zaman siyasi davranmayacaklarını ifade etti. Yapılması düşünülen yeni binanın, söylenilenin aksine ilçeye yakışacağını savunan Uysal, şu sözlerle konuştu: “Mimarisi ve tasarımı son derece güzeldir. Fetih çınarlarının rölyef görüntüleridir, Ereğli’mize de son derece yakışacaktır. Borçlanmayı çok büyük gördünüz, merak ediyorum; sizin döneminizdeki Yalı Caddesi’ndeki peyzaj çalışması borcunu ödüyoruz. İller Bankası’ndan kredi almışsınız, AVM’yi borç almışsınız. Biz, 22 aylık göre süresinde tam 12 milyon liralık eskiden kalan borcu ödedik. Ömerli Konutları’ndaki reklam harcamanız olan 288 bin liralık borcunuzu ödedik. Kadı tarlasındaki bir vatandaşımıza 400 bin lira borç ödedik. Bunları daha önce paylaşmamıştım fakat 22 aylık kısa sürede belediyeye 53 tane araç aldık. Övünmüyorum ancak ‘tasarruf’ diyorsunuz diye anlatıyorum. Bir işçiyi bile işten çıkartmadık, hizmetlerimizde geri kalmadık.
 
GELİR KAYNAĞI OLACAK
 
Biz, 5 milyon 500 bin lira İller Bankası’ndan borçlanacağız diye öngörü aldık. Bunu borçlandık diye bu rakam, Ereğli Belediyesi’nin kasasına borç olarak girmeyecek. Samimi söylüyorum, bu bina, en kısa zamanda kendisini kurtardığı gibi belediye bütçesine de ciddi bir gelir kaynağı olacak.” Başkan Uysal’ın İller Bankası’ndan kredi kullanmasına ilişkin yetki alabilmesini içeren madde, CHP’li üyelerin ’11 Ret’ oyuna karşın Ak Parti’lilerin 18 ‘Kabul’ kararıyla Meclis’ten geçirildi.
Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2016, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER