Uysal:“masada anlaşılması taraftarıyım”

Uysal:“masada anlaşılması taraftarıyım”

Uysal:“masada anlaşılması taraftarıyım”

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, beraberinde başkanyardımcıları ve belediye meclis üyeleriyle birlikte Türk Metal Sendikasınıziyaret ederek, toplu sözleşme görüşmeleri sürecinde işçinin yanındaolduklarının mesajını verdi.

Kdz.EreğliBelediye Başkanı Hüseyin Uysal, Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesiniziyaret ederek, toplu sözleşme görüşmeleri sürecinde işçinin yanındaolduklarının mesajını verdi.

BelediyeBaşkanı Hüseyin Uysal, beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Atay veEsra Alpago ile AK Parti Belediye Meclis üyelerinin de katılımıyla Türk MetalSendikası Ereğli Şubesini ziyaret etti.

Sendikagirişinde Erdemir işçileri tarafından karşılanan Başkan Hüseyin Uysal, ŞubeBaşkanı Metin Ercan ve yönetimi ile sendikaya üye işçilere, toplu sözleşmegörüşmeleri sürecini yakından takip ettiğini ve bu süreçte hem sendika hem deişçinin yanında olduklarını söyledi.

ERCAN: GEMİLERİ YAKTIK

ŞubeBaşkanı Ercan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; ““Öncelikle,böyle bir ortamda en güzel birlik ve beraberlik içerisinde sergilememiz gerekenbu görüntüyü verdiğiniz için şahsım, teşkilatım ve işçi arkadaşlarım adınateşekkür ediyorum.

26.Dönem Toplu Sözleşme sürecinde sona doğru yaklaşıyoruz. 18 Temmuz’dabaşladığımız görüşmelerde yaptığımız 5 oturumda sonuç alamayıp, arabulucudöneminde de sonuç çıkmayınca grev sürecine girmiş durumdayız. 27 Aralıksürecin son günü. Biz işçimizin hakkı olanı istiyoruz. Ağır sanayide, 1800derece karşısında çalışan arkadaşlarımızın değeri bu değil. Türkiye’de gününşartlarına göre istediğimiz çok bir şey de değil. Bizim de ümidimiz ve amacımızsözleşmeyi masa başında bitirmek. Ama şartlar bizi nereye götürecekbilemiyoruz. Masa başında bitmezse, demokratik ve kanunların el verdiğiçerçevede, üretimden gelen gücümüzü de kullanarak hakkımız olandan tavizvermeyeceğiz. Sayın Genel Başkanımızın (Pevrul Kavlak) sözü gibi, gemileriyaktık geri dönüş yok. Erdemir’de arkadaşlarımızın alacağı bir kuruşun dahigeri dönüşümü Ereğli’ye olacaktır. Bu sayede Ereğli ekonomisi canlanacaktır”dedi.

UYSAL: İŞÇİ VE SENDİKANIN YANINDAYIZ

BelediyeBaşkanı Hüseyin Uysal ziyarette yaptığı konuşmada; “Süreci yakından takipediyorum, yakından bilgi sahibiyim. İlk eylemi gerçekleştirdiğiniz gün, 3günlük şehir dışı görüşmelerimizdeydik. Genel Başkan Yardımcısı sayın YusufZiya Odabaş ve sayın Metin Ercan’ı telefonla arayarak desteğimizi ilettik.Sözleşmenin hayırlısıyla masa başında çözülmesini arzu ediyorum. ÇünküEreğli’de huzura ihtiyaç var. Huzursuz ve barışsız bir ortam kimseyi mutluetmez. Bugün sendikayı ziyaret ederken işçi arkadaşlarımızın, kardeşlerimizinErdemir’i bugünlere getiren, Erdemir’i ‘Erdemir’ yapan işçilerimizin vesendikanın yanındayız mesajı vermek için geldik” dedi.

“ERDEMİR’İN TEKLİFİ DOLAR ÜZERİNDEN OLMALI”

BaşkanUysal, Erdemir yönetiminin 68 kuruşluk teklifinin dolar üzerinden olmasıgerektiğini belirterek; “68 kuruş veriyorlar ama karlarını dolar üzerindenaçıklıyorlar. Bunu 68 kuruş değil de dolar üzerinden yapsalar aşağı yukarıtalep edilene denk gelir diye düşünüyorum. Tabi diğer sosyal hakları da var.Hepsini bütün olarak düşündüğünüz zaman bir noktada muhakkak anlaşacaklarınıumut ediyorum. Çünkü ilçemiz artık huzurlu bir ortama geldi. Bu ortamınbozulmasını da bizler arzu etmeyiz. Öyle bir durumda ise işçilerimizin yanındaolduğumuzu bilmenizi isterim” dedi.

TürkMetal Sendikası Şube Başkanı Metin Ercan, şube icra kurulu ve kalabalık işçigrubu Başkan Uysal ve ekibine destekleri için teşekkür etti.


Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2016, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER