Uysal,Tepki gösterdi

Uysal,Tepki gösterdi

Uysal,Tepki gösterdi

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ikincioturumu gerçekleştirildi. Başkan Uysal, Atatürk Kültür merkezindegerçekleştirilen mecliste gündem dışı yaptığı konuşmada, Erdemir yönetiminetepki gösterdi. Erdemirin çevreyi kirlettiğini vurgulayan Uysal, Erdemirinhukuki mücadeleler başlatarak belediyenin anahtarını almak istediğini önesürdü. Erdemirin kullanmadığı atıl vaziyetteki arsa ve tesislerinin belediyeyeveya Gençlik Spor Bakanlığına devir edilmesine yönelik girişimlerdebulunduğunu kaydeden Uysal yaptığı konuşmada şunları söyledi;

BAŞKAN UYSAL’DAN İLÇE İÇİN ÖNEMLİ DOSYA

İlçemize ihtiyaçları olan dosyalarımızı gerekbakanlarımıza gerekse de, özellikle de bölge milletvekilimiz Faruk Çaturoğlunaverdik. Verdiğimiz dosyalardan bir tanesinde hayvan pazarı olarak bilinenilçemizin girişinde olan arsanın belediyemize kullanımının verilmesi. Buradakiarsa Ereğlimiz’ de çözümsüz gibi görünen sorunların çözümüne büyük katkısağlayacak ve özellikle de trafik keşmekeşinin düzeleceğine inandığımız için oarsanın Ereğli Belediyemize verilmesi için bir dosya verdik.

EREĞLİDE 2 BİN 500 TANE FUTBOLCUMUZ VAR

İkinci dosyada da şuan kullanılmayan, atıl vaziyetteolan ve Erdemirin sanayi tesisleri dışarısındaki Erdemir Stadı’nı Ereğli’mizebelediyemize veya Gençlik Spor Bakanlığımıza verilerek, futbol maçları içinAlaplı, Kandilli ‘ye gitmemesi hem belediyemize hem de Ereğli halkına büyük birmükâfat olacağını düşünüyorum. Ereğlide sadece belediyemizde 400 tanesporcumuz var, Ereğli halkı da sporu çok seviyor, Ereğlide 2 bin 500 tanefutbolcumuz var. Bunların da spor yapacağı yer bulmakta zorlanıyoruz. ErdemirStadı kullanılmadığı, atıl vaziyette olduğu için gençlerimiz buralarıkullanırsa milli bir servetin korunma ilkesini de yerine getirmiş oluruz diyedüşünüyorum. Bu futbol sahasının Ereğlide sporu sevenler tarafındankullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Erdemirdeki stat ne işe yarıyor? OrayıEreğli Belediyesi, Çaylıoğlu, Kepez, Kandilli spor kullansa ne olur? Sporyapmak isteyen gençlerimiz kullansa ne olur? Orayı yiyecek miyiz?

PROTOKOL YAPILMASINI İSTİYORUZ

Üçüncüsü Erdemir ile Devlet Su İşleri (DSİ)nin Gülüçırmağı projesinde protokol yapılmasını istiyoruz. Biliyorsunuz burası sonderece önemli. Projemiz çok güzel bir proje. Orası küçük bir Haliç olacak,çevresi yaşam alanı olacak, yeni rekreasyon alanları çıkacak. Özellikle deBölücek, Yaraşlı, Hamzafakıhlı ve Topçalı sel saldırılarından da kurtulacak.Tabii ki bunun turizme katkısı da son derece önemli. Ayrı bir katkısağlayacağını düşünüyoruz. Daha da önemlisi yıllarca sorun olan Kışladakitırların oradan köprü vasıtası ile geçişini karşı tarafa alacağımız için Kışla’da yaşayan sakinlerimiz de bu tırlardan kurtulmuş olacaklar. Bölüceke KadirKameroğlu çok güzel bir okul yaptırmıştı, 8 derslikti daha sonra 16 dersliğeçıkmıştı, kendisi de vefat etti, Allahtan rahmet diliyoruz. Bu okuldakiler defaydalanmış olacak. Yine bu bölgedeki mahalleler birbirleri ile akrabalar,geliş gidişleri daha kolay olacak. Ereğli Belediyemiz için de eğer projeninkamulaştırılmasına gidersek 78-80 milyon TL gibi bir paradan da belediye olarakkurtulmuş olacak.

EREĞLİ HALKI ERDEMİR PLAJINDAN FAYDALANSIN

Erdemir plajını da Ereğli Belediyesine verin, Ereğlihalkı da oradan faydalansın. Sizler de bu konuda anlayış gösterin halkımızburanın denizinden faydalansın.

250 BİN NÜFUSA BİR KOLAYLIK SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ.

Tabi ki bu anlattıklarımızın Erdemir tarafından bizlereDSİye, Gençlik Spor Bakanlığına verilmesi Erdemire hiçbir şey kaybettirmezama 115 bin nüfuslu Ereğli Belediyesine, Ereğlide yaşayanlara ve yaklaşık 250bin nüfusa bir kolaylık sağlayacağını düşünüyoruz.

BU DOSYA BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Diğer dosya bizler için son derece önemli. Göztepeyibiliyoruz. Burada askeriyemizin bir talim yaptığı bir alan var, 17-18 dönümbüyüklüğünde. Askeriyemiz tarafından kullanılmıyor. Türbelerimiz, mezarlarımızvar. Bu türbelerde son derece önemli. Ereğli halkının buralara çıkması buralarıbilmesi lazım. Buraları korumanın enkolay yolu insanların o alanları kullanarak koruması daha anlam ifade eder.Çeştepede de türbemiz var, kırsal alanımız var. Buraların imar planlarını dayaparak Ereğli halkımıza ve dışarıdan gelenlerin kullanımına açmalıyız diyedüşünüyorum. Kale Tepede iki asker tarafından nöbet tutulan bir yer fakatkullanılmıyor. Orası çok güzel. Buralarıyaptırabilirsek son derece Ereğlimize katkı sağlayacağını düşünüyorum. Artıkbir profesyonelce çalışıyoruz. Tarihi Kentler Birliği ve Çekül Vakfı ilebirlikte bir Ereğlinin kültür haritasını yaptırma çalışmalarına devamediyoruz.

KÜLTÜREL, TAŞINMAZ VARLIKLARIMIZIN TAMAMINA KIYMET VEDEĞER VERİYORUZ

Tepelerimiz, kalemiz, mahallemiz, sahilimiz bu türüçgen, dörtgenleri yaparaktan turizme katkıyı daha fazla sağlayacağını umutediyoruz. Bunun üzerinde bir de kent meydanımız tamamlandıktan sonra şehrimizegelen insanlarını gezebileceği alanları ortaya koyduğumuzda turizmcanlanacaktır. Sadece turizmi canlandıralım demekle olmuyor altını doldurmakgerekiyor. Bizim üzerinde durduğumuz bir Bozahane hamamımız var ,Osman ZekiOrala ait yerler var onların üzerinde duruyoruz. Kültürel, taşınmazvarlıklarımızın tamamına kıymet ve değer veriyoruz. Hem kendi insanımıza hem dedışarıdan gelen insanlara tanıtmak göstermek için çırpınıyoruz. Denizimizi iyikullanamıyoruz. Denizimiz üzerine de projelerimiz var.

BENİM AĞZIMDAN HİÇ KAVGA CÜMLESİ ÇIKMADI

Geçen ay belki yanlış anlaşıldım, şöyle söylendi,Ereğli Belediyesi de artık kavgaya başladı hayır biz kavga etmedik. Benimağzımdan hiç kavga cümlesi çıkmadı. Sadece bazı sorular sorduk bu sorulardan enönemlisi, Kapısında Fatin Rüştü Zorlu tesisi yazanlar dünya devi dediğimizyılda milyar dolar karlar açıklayan ve göz bebeğimiz dediğimiz her yerde gururduyduğumuz, 15 Temmuz süreci ve sonrasında Erdemir yönetimi neredeydi dedik?Sorduğumuz soru buydu. Tabiki daha önce de söylemlerimiz oldu. Sivil toplumkuruluşları olsun, bizler olalım şunu fark ediyoruz Ereğliye yüzünüzüdönmüyorsunuz, telefonlarımıza çıkmıyorsunuz, etrafınızda yaşananlarıgörmüyorsunuz dedik. Görüyorlar mı? Görmüyorlar.

BU MİLLETİ ANLAMADINIZ

27 Gün Ereğlide yaşayanlar sokaklara, caddeleri,meydanları doldurdu, anıt önlerinde nöbet tuttuk. O insanlar bir tek şeysöyledi tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak dedi. Bu milletianlamadınız, bu milletin dilini anlamadınız dedik. Bunları söylemeyelim mi?Kendilerini farklı görüyorlar. Bizler yaratılışta eş değil miyiz? Eşiz. Dindekardeş değil miyiz? Kardeşiz dedik. Ama sizler içinize kapandınız, ulaşılmazoldunuz, çatık kaşlı oldunuz dedik. Bunları anlatmak istedik.

BEN FARKLI BAKIYORUM,FARKLI BAKTIĞIM NOKTA İSE..

Ben farklı bakıyorum, farklı baktığım nokta da şu,Erdemir olmazsa Ereğli olmaz, Erdemir, Ereğliyi büyüttü diye diye busöylemlerle tüm toplumu baskı altına alıp bu aziz millete öz güvenikaybettiriyorlar. Sadece Erdemir var Ereğlide başka hiçbirşey yok. Bundandolayı bütün bu söylemlerinden dolayı artık gelen insanlar Erdemir var, evetErdemir kalacak ama sadece Erdemir olmayacak, kent meydanımız, Göztepe, Kale,Çeştepemiz, sahilimiz olacak, denizimizi kullanacağız, Gülüçümüz olacak.Erdemirden farklı birlikteliklerimiz olacak.

DEVLET HER ZAMAN BABADIR

Şimdi soru sormak istiyor bir şeyi paylaşmak istiyorum.Acaba devlet havalimanlarını, üniversiteleri, fabrikaları niçin açar? Belkiburadan göç var yeni yaşam alanları sağlayalım diye açar. Devlet her zamanbabadır, kucağından düşürmez. Erdemir fabrikasının buraya gelişinin sebepleri var.Ticaret odası, esnaf, belediye olarak biz de artık bizim sesimize kulakversinler diye seslendik.

BEN 3 YILDIR GÖREVDEYİM,3 YILDIR BİRŞEYLERİNİ GÖRMEDİM

Ben yaklaşık 3 yıldır görevdeyim. 3 Yıl boyunca ben TatMetali, Özdemiri, Çınarı görüyorum özellikle rahmetli Hacı İbrahimİzmirlioğlunu görüyorum, Zuhal Yılmazı, Oğuzları görüyorum. Bunları nasılgörüyorum etrafa bıraktığı eserlerle görüyorum. Göreve geldikten sonrayaptıklarını biliyorum. Erdemir son 3 yıldır ben görevdeyim bir tane eserini,bir tane temel attığını görmedim. Eğer gören varsa anlatın bende gerçektenbileyim özür dileyeyim.

BİR BELEDİYE BAŞKANI OLARAK ÜZÜLDÜM

Geçenlerde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlügeldiği zaman çok güzle bir sunum yapıldı. Orada olanlar da belki görmüşlerdir.Orada soru soramıyorum, sormadım da. Sebebi şu oradaki sunum Ar-Geyianlatıyorlar. Ar-Ge yatırımları dünyadaki bu tip yatırımlar yarım ile bir buçukarasındaymış. Erdemirde bu konunda hakikaten kendine yakışır şekilde çok güzelbir Ar-Ge kurmuş. Hakikaten bilimsellik yönünden çalıştıkları için teşekkürediyorum. Şuna bir belediye başkanı olaraktan üzüldüm.

EREĞLİ’Yİ HİÇ DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ ?

Siz yüzde 1,5 civarında Ar-Geye yatırım yapıyorsunuzpeki Ereğlinin sosyal projelerine, çevre üzerine projelerine acaba kaç parabütçe ayırıyorsunuz? Destek veriyor musunuz? Ereğliyi hiç düşünüyor musunuz?Kaldı ki dünya bankasından veya bir sürü fonlardan katkı alabilir siniz?Çevreyi kirletiyorsunuz. Kültür konusunda proje üretmiyorsunuz? Hiçbir şeye faydanızyok. Ben şunu arzu ederdim evet Ar-Geye yatırımlarımızı yaptık ama Ereğlininsosyal ve çevre projelerine de şöyle şöyle katkı verdik derdim bende göğsümügere gere otururdum ama olmadı. Şimdi bütün dünya devleri bu tür özellikledemir çelik sektöründe olsun çimento sektöründe olsun herkes bulunduğu noktadanyani yerleşim alanındaki etrafındaki sorunlarla ilgili proje üretiyor, katkısağlıyor. Hiçbirşey yapmasa bin 300-bin 500 tane eğitim öğrencisine burslarveriyor. Burs vermiyorsunuz, çevre yok, işadamlarımıza yok, onu taşıyorsun bunutaşıyorsun. Yani biz herşeyi yaparız, herşeyi yapamazsınız, yapmamanız lazım.

AÇIK VE ŞEFFAF OLACAĞIM, HER ZAMAN HESAP VEREBİLİROLACAĞIM DEDİM

Bir tane temel atmadı dedik. Gülüçe denize attıklarıbunu söylüyorum, açık hava depolarındaki hurda demirleri, rüzgarlı havalardatozlarının Ereğlinin havasını kirlettiğini söylüyorum. Bunları kapalı alana getirmek çok mu zor. Kapatınüstünü, Ar-Ge çalışmanız var, hurdanızı da tozu duman içerisinde Ereğliyebırakmayın. Bundan dolayı artık kusura bakmasınlar yüzleşme zamanı. 21. Yüzyılda bunu istiyor, zaman da ruhu da bunu istiyor, Ereğli olarak da bunlarıistiyoruz. Ereğli Belediye Başkanı ne istedi de talebi yerine gelmedi, benimbütün taleplerim halkımın huzurunda söylüyorum tüm taleplerim toplumsaldır, buböyle biline. Söz verdim ben, hiçbir zaman toplumsal sorunlardan kopmayacağımdedim. Açık ve şeffaf olacağım, her zaman hesap verebilir olacağım dedim.

BELEDİYEYİ 35 MİLYON 250 BİN BORÇ İLE DEVİR ALDIK

Geçenlerde okudum Ereğli Belediyesinin 50 milyon borcuvarmış. Göreve geldiğimiz zaman 35 milyon 250 bin borç ile devir aldık, 20milyonu ödedik. Hizmetlerimize de devam ediyoruz, araç şantiyemizi kurduk,diğer hizmetlerimizi de yaptık ama borçlanmadan yaptık. Bir TL bir yere borçyapmadık. 20 milyon da borç ödedik. Söylendiği gibi Ereğli Belediyesinin borcuvar, evet belediyenin borcu olacak. Keşke bizler de borçlanabilsek. Keşke 100milyon borcumuz olabilse, ben borcu ödedik diye böyle şey yapmıyorum. Yanlışbilgiler yanlış empoze etmeler yanlış algıları toparlaması için bu açıklamayıda sizlerle paylaşmak istiyorum. 35 Milyon borç ile aldığımız belediyenin 20milyon borcunu ödedik bugüne kadar yaptığımız hizmetlerde de hiç borçlanmadık.

BEKLEDİK ,SABIR ETTİK

Bizler göreve geldiğimiz zaman bekledik, sabır ettik.Tam bir çiftçi gibi davrandık. Bizler Erdemir sırt çevirdi dedik. Şimdisoruyorum Ereğli Belediyesi ile yaptığınız protokoller var mı? Var. Peki, bazıprotokollerin yerine getirilmesi için 3ncü aydan 10ncu aya kadar görüşme midevam eder. Belediye ile arasında 3-5 dakikalık yol var, 3 ay hangi protokolüniçin o kadar uzatıldı?

BELEDİYEYE İZİN İÇİN GELDİNİZMİ ?

Geçen ay şunu da sordum Erdemirin içerisinde bu 18denkalma park alanımız var. Buraya beton döküp kulübeler koydunuz. Sordunuz mu?Niçin, kimden izin aldınız? Buraya beton dökme hakkını, cesaretini neredenalıyorsunuz? Belediyeye izin için geldiniz mi? Niçin gelmediniz?

0,57 KURUŞA SUYU 2,05 TLYE SATIYORLAR

35-40 kuruşa aldığınız suyu 2 lira 5 kuruşasatıyorsunuz. Oradan suyu bilmenizi istiyorum 0,57 kuruşa alıyorsunuz, 35kuruşa veriyorsunuz? İstersen bedava al ama sen bir belediye başkanına veyabaşkan yardımcılarına suyu kaça satıyorsunuz diye soramazsın. Bu sormacesaretini nerden geliyor, bu densizlik nereden geliyor. İster bedava veririmsenden 0,57 kuruşa alırım bedava da veririm 10 liraya da satarım. Seni hiçilgilendirmez. Sen bunu sorgulayamazsın.

BU BELEDİYENİN ANAHTARINI ALAMAZSINIZ

Ereğli Belediyesinin almış olduğu paralara veya başkaşeylere hukuk müşavirliğiniz, hukuksal çalışanlarınız bol diye ikide bir itirazetmekten vazgeçin. Her ay itiraz sonra da şu tabiki bu itirazlar kabul görürseyarın belediyenin anahtarını mı almak istiyorsunuz? Bu belediyenin anahtarını alamazsınız.Bu belediye Ereğli halkınındır. Kimsenin malı değildir ama hiç bir belediyeözel sektörün malı alamaz, o davaları geri çekin

GÜNDEMMADDELERİ ÜSTÜNE TARTIŞMALAR

MeclisGündeminde bulunan Eski Terminal alanının imarına ‘İbadet Alanı’ ifadesinineklenmesine ilişkin komisyon raporunun görüşülmesi esnasında CHP Grup SözcüsüÖzkan Özyağcı, “Biz cami yapılmasına karşı değiliz, kent meydanına yapılmasınakarşıyız, Bu yanlıştan dönün” dedi. CHP İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi ŞerifSertan Ocakcı da Uysal’ı daha önce meydan üzerine yapı yapılmayacağına ilişkinsözlerini hatırlatarak eleştirdi. CHP’li üyelerden Fikret Fota da cami yerineistihdam konularının tartışılması gerektiğini söyledi.Uysal cevap verirken, 15dönümlük alanın 1800 metrekaresine cami yapılacağını ifade ederek, bunun dameydanın ortasına değil, bir kenarına yapılacağını söyledi. Belediye başkanı,“siz laf üretiyorsunuz, biz hizmet üretiyoruz” dedi. Gündem maddesi, CHP’liüyelerin red oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.Belediyenin 2017 MaliYılı Bütçesi üzerine yapılan görüşmede, komisyona üye CHP’lilerin bazıtarifelerdeki fiyat artışlarına şerhinin oylamadan sonra okunması üzerineCHP’li üyeler red oyu verdi ama bütçe oy çokluğuyla meclisten geçti. Gündemealınan imar değişiklik talepleri ve belediyeye ait bir aracın hurdayaayrılmasına ilişkin gündem maddeleri oybirliğiyle kabul edildi.

YAZICIOĞLU,KAMPANYAYI DESTEKLİYORUZ

AKParti Grup Sözcüsü İhsan Yazıcıoğlu, toplantı sonunda yaptığı açıklamada,belediye olarak liman hizmet bedelleri karşılığında döviz alınması uygulamasınason verdiklerini, böylece Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılankampanyayı desteklediklerini söyledi.CHP Grup Sözcüsü Özyağcı da, halen Limanhizmetlerinde döviz karşılığı gösterildiğini belirterek, fiyat tarifesinibasına gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2016, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER