“UYUŞTURUCUYA BAŞLADIM HAYATIM KARARDI”

“UYUŞTURUCUYA BAŞLADIM HAYATIM KARARDI”
gundemeregli.com-Ereğli ilçesinde yaşayan madde bağımlısı bir genç tedavi olmak için yetkililerden yardım istedi.
Kdz. Ereğli ilçesinde yaşayan uyuşturucu bağımlısı Yücel Bozkurt (40), tedavi olmak istediğini ancak şu ana kadar müracaat ettiği yerlerden bir cevap alamadığını ifade etti.
2000 yılında ailesinin yaşadığı Almanya’dan Türkiye’ye geldiğini ve 2010 yılında tanıştığı bir arkadaşı tarafından uyuşturucuya alıştırıldığını belirten Yücel Bozkurt, “Bir kere içtim sonra bırakamadım. Vücudum sürekli istiyor. Almadığım zaman krize giriyorum. Bütün hayatım karardı” dedi.
Uyuşturucudan kurtulmak için Ereğli ilçesinde yetkililere gittiğini ancak olumlu bir cevap alamadığını söyleyen madde bağımlısı Bozkurt, şöyle konuştu: “Şu an evimde elektrik yok, su yok. Üç odalı bir evin sadece bir odasında kalıyorum. Mutfağımda hiçbir şeyim yok. Sadece bir yatağım var. Uyuşturucu parası bulabilmek için eşyaları sattım. Mahallede bakkalından kasabına, herkese borcum var. Üç kez bıçaklandım, çok defa dayak yedim. Şu an çenem kırık, elmacık kemiğim kırık. Maske almam gerekiyor. 100 TL imiş. Ben nereden bulayım 100 TL’yi. Şu an bir ekmek alacak param yok. Yetkililere gittim, kumanya bile vermiyorlar bana.”
Yaşadığı hayattan bıktığını, bir keresinde hap içip intihar etmek istediğini ancak evinde yangın çıkınca uyandığını belirten Yücel Bozkurt, şunları söyledi: “Hayattan hiç zevk alamıyorum. Sabah kalkınca vücudum sürekli istiyor. 24 saat geçince yine istiyor. Para olmayınca görüyorsunuz işte, her şeyi sattık. Tedavi olmak için her yere gittim. Akrabalarıma gittim, ‘beni hastaneye yatırın’ dedim. Burada bir doktora gittim. Şımarıyorsun diye beni hastaneden çıkarttı. Abi ben eroin içiyorum, şımarmıyorum. Ben ne yapayım kriz geliyor, duramıyorum. Bana doktor ‘yatacaksın’ diyor. Yatarak geçmiyor ki bu.”
Kendisine ailesinin de sahip çıkmadığını dile getiren Bozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “durumumu babama söylemişler. O da ’40 yaşında, gitsin çalışsın. Adam olsun’ demiş.”
Her şeyden önce tedavi olmak istediğini söyleyen Bozkurt, daha sonra evini toparlayıp normal bir yaşam sürmek istediğini ifade etti.
Şu an doktorların verdiği ilaçlarla durabildiğini, onlarında bitmek üzere olduğunu ifade eden Yücel Bozkurt, “Ben tedavi olmak istiyorum. Bana yardımcı olun” diye konuştu.
Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ise madde bağımlısı gencin kendilerine gelmesi durumunda Ankara AMATEM’e göndererek tedavi ettirebileceklerini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2013, 07:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER