UYUŞTURUCUYA HAYIR DEDİLER

UYUŞTURUCUYA HAYIR DEDİLER
 
 
gundemeregli.com-Lise öğrencileri tarafından son günlerde arttığı ileri sürülen uyuşturucu madde kullanımına dikkat çekmek amacıyla “Uyuşturucuya Hayır” eylemi düzenlendi.

Kdz Ereğli’de 29 Mayıs Perşembe günü Orhanlar Mahallesi Tokmaklar Sokaktaki eski bir Rum kilisesinde Ereğli Lisesi 9-B sınıf öğrencisi Barış Ergül ’ün cansız bedenine ulaşılmış ve çakmak gazından öldüğü iddia edilmişti. Arkadaşları Barış Ergül için Ereğli Lisesi önünde toplanıp, ellerindeki yazılı dövizlerle “Uyuşturucuya Hayır, Ereğli Uyuma Evlatlarına sahip çık “slagonları atarak tepkilerini dile getirerek anıt önüne kadar yürüyüp, oturma eylemi gerçekleştirdiler.

Son yıllarda okullarda uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıkların can almaya ve genç hayatları söndürmeye devam ettiğini belirten Kdz Ereğli Milliyetçi Öğrenciler Platformu öğrencileri yaptıkları açıklamada;

“Ne yazık ki son yıllarda, okullarımızda uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklar can almaya, Genç hayatları söndürmeye başlamıştır Bunun son örneği ne yazık ki Barış Ergül arkadaşımız olmuştur. Yaşanan bu talihsiz olaylarda ailelerden başlayarak bizim ve kamuoyunun sorumluluğu büyüktür. Emniyet görevlileri üzerine düşen görevi yapmaktadır. Fakat onlar olayın son haline gelince haberdar olmaktadır. Herkesin kendi vicdanıdır, deyiminden yola çıkarak geleceğin nesillerini yetiştirmek için emek veren eğitimcilerimizin ve evlatlarını her türlü zorluğa rağmen gözünden sakınarak yetiştiren ailelerin daha çok ilgilenmesi ile bizimde öğrenciler olarak daha çok dayanışma içerisinde olmamız ve tüm Ereğli halkının duyarlılığı sayesinde bu zararlı alışkanlıkların yayılmasını, kullanılmasını ve satılmasını engeleyebiliriz. Bu konuda tüm yetkililerden ve kamuoyundan üzerlerine düşen görevlerin daha dikkatli ve alakadar olmasını diliyor bu olayların son bulmasını umuyoruz.

UYUŞTURUCU GİBİ ALIŞKANLIK VE BAĞIMLILIK YAPAN MADDELERİN TÜRKİYE GENELİNDEKİ ORANLARININ ANALİZ EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR

Uyuşturucu gibi alışkanlık ve bağımlılık yapan maddelerin Türkiye genelindeki oranları nasıl ve hangi yöntemlerle yaygınlaşmaya ve yaygınlaştırılmaya çalıştırıldığının çok iyi analiz edilmesi gerekmektedir. Ülkenin gözbebeği olan gençlerin fikri ruhi ve maddi tehlikelerden uzak tutulması gerektiği, ülke geleceğinin sağlıklı iyi yetişmiş gençlerden inşa edileceği unutulmaması gereken gerçektir. Biz bu yolda üstlendiğimiz misyonun manevi öneminin farkındayız ve buna göre hareket edeceğiz.”
 
 Slagonlar eşliğinde anıt önüne kadar yürüyen öğrenciler daha sonra olaysız bir şekilde ayrıldılar
Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2014, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER