Üzerlerine kamyon devrilen anne kızın davasında karar

Üzerlerine kamyon devrilen anne kızın davasında karar

Üzerlerine kamyon devrilen anne kızın davasında karar
Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Çatalağzı beldesinde, kömür yüklü kamyonun üzerilerine devrilerek hayatını kaybeden Havva Celeb ve kızı Mürvet Gören ‘in davasında tutuklu yargılanan kamyon sürücüsü, 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılıp tahliye edildi. 
3 Kasım 2015 tarihinde kömür yüklü kamyonun üzerilerine devrilmesi sonucu Havva Celeb (58) ve kızı Mürvet Gören’in (38) ölümleriyle ilgili sürücü Serkan T., topograf cihazı çalışmayan, bakımları ve fenni muayenesi yapılmamış kamyonla kaza yaparak taksirle öldürme suçunu işlediği iddiasıyla 15 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. 2nci Ağır Ceza Mahkemesindeki görülen davaya sanık Serkan T., tarafların yakınları ve avukatlar katıldı. Sanık, savunmasında, anne Havva Celep ve kızı Mürvet Görenin görüş alanının dışında oldukları için görmediğini belirterek, tahliyesini talep etti.
Mahkeme heyeti, 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verilen tutuklu sanık Serkan T.nin tutuklulukta geçirdiği süre ve aldığı cezanın Yargıtay safhasında değişme ihtimaline karşı tahliyesine, tutuksuz sanıklar Tugay Sarıgül ve Aydoğan Aktaş ise beraatine karar verdi.
Serkan T.nin kullandığı 67 EH 535 plakalı kamyon, 3 Kasım 2015te, Çatalağzı beldesinde bidonlarla su doldurmaya giden anne Havva Celep ve kızı Mürvet Görenin üzerine devrilmiş, yaralı anne ve kızı, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde yaşamını yitirirken araç sürücüsü Serkan T. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. 
Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2016, 06:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER