Uzun mehmet anıtı törenlere hazır..

Uzun mehmet anıtı törenlere hazır..

Uzun mehmet anıtı törenlere hazır..

Kdz.Ereğli Belediyesi, ilçe tarihininönemli değerlerinden Uzun Mehmet’in anıtını yenileme çalışmalarını tamamlayarak8 Kasım törenlerine hazır hale getirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “UzunMehmet’in adına yakışır hale getirdiğimiz anıt Ereğli’mize hayırlı olsun” dedi.

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafındanilçenin Kestaneci mahallesinde bulunan Uzun Mehmet anıtı yenilenerek 8 KasımUzun Mehmet’i anma ve kömürün bulunuş gününe hazır hale getirildi.

ÇALIŞMALAR 6 AYDA TAMAMLANDI..

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından 6 ayönce başlatılan çalışmalar kapsamında 300 metrekare alan içerisindeki UzunMehmet anıtı, burada bulunan su deposunun yer altına alınmasıyla bin metrekarealana kavuşturularak baştan aşağıya yenilendi.

Yenileme projesi kapsamında peyzajmimarisinin en güzel örnekleri ile bezenmiş çiçeklendirme tasarımlarıyla daalana estetik bir görünüm kazandırıldı.

BAŞKAN UYSAL: EREĞLİ’MİZE HAYIRLIOLSUN..

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 8 Kasımtörenlerine hazır hale getirilen anıtta yapılan son çalışmaları yerindeinceledi.

Başkan Uysal, göreve geldiklerindeEreğli’nin tarihine sahip çıkacaklarını söylediklerini belirterek; “Sözverdiğimiz gibi, kömürü bulan ve ilçe tarihimizin önemli bir değeri olan UzunMehmet’in anıtını yeniledik ve yarın burada yapacağımız törenlere hazır halegetirdik. Ben yeni Uzun Mehmet Anıtımızın hayırlı olmasını diliyorum.Bölgemizin gelişmesine taşkömürünü bularak büyük katkı sağlayan Uzun Mehmet vetüm maden şehitlerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum” dedi.


Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2016, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER