Vali Kaban ´´Üzülmez Kültür Vadisi ´´ Projesini anlattı

Vali Kaban ´´Üzülmez Kültür Vadisi ´´ Projesini anlattı

Vali Kaban ´´Üzülmez Kültür Vadisi ´´ Projesini anlattı
Zonguldak Valisi Ali Kaban, Üzülmez Kültür Vadisi Projesi’ni anlattı. Vali Kaban, hayata geçecek olan diğer projelerden vatandaşların istifade edeceğini söyledi. 
Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın başkanlığında “Üzülmez Kültür Vadisi” projesi toplantısı gerçekleştirildi. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, BAKKA temsilcileri, TSO Başkanı Metin Demir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Kültür Turizm İl Müdürü Zekai Kasap ve diğer temsilcilerin de katıldığı toplantıda Vali Ali Kaban, projeler hakkında bilgi verdi.
Üzülmez Kültür Vadisi adını verdikleri çalışmayı gazetecilere anlatan Vali Ali Kaban, şöyle dedi:
“Belki Zonguldak’ın önümüzdeki dönemlerde açılım noktalarından birisi olan kültür ve turizm alanındaki bir çalışmanın hayata geçirilmesi için çabalar sürüyor. Üzülmez Kültür Vadisi adını verdiğimiz proje Üzülmez’de yer alan yaklaşık 100 dönümlük alanın bir şekilde kültür ve turizm anlamında hayata geçirilmesi ile ilgili çalışmadır. Burası hakikaten ummadığımız kadar zengin bir alanın varlığını ortaya koydu. Gerek oradaki fabrika binası, gerekse bacanın da bulunduğu güzel alan. Kullanılmayan örnek bir ocak olarak gösterebileceğimiz bir ocak var. Tarihi öneminin olması, geçmişte devlet büyüklerimizin buralara kadar gelip çektirdiği fotoğraflar bile var. Buralar için ne yapabileceğimiz, nasıl bir süreç içerisinde gerçekleştirebileceğimiz hususları bu çalışma ile birlikte ele alınmaya başlanacak.”
Atatürk Kültür Merkezi projesinin de olduğunu ifade eden Vali Ali Kaban, “Burada bir AKM projemiz var. Şu anda şubesinin olduğu yerin boşaltılması hususu da başlatıldı. Oraya çok acil AKM yapmamız lazım. AKM’yi doğru dürüst kullanamıyoruz. Oraya yapılacak bir AKM, orası için güzel bir başlangıç olacak. Bir de demiryolu projemiz var. Kozlu hattından Üzülmez’i bağlayan hattın demiryolu projesi olarak kentin görülmeyen bir başka boyutunu göstereceğimiz gezi projesini daha ileride ırmak hattından buraya kadar yapılacak bir geziye dönüştürerek Zonguldak’ın kültür ve turizm boyutunu tekrar gündeme getirmek, ısrarla gündeme getirmek, bunun merkezi olarak Üzülmez Kültür Vadisini oluşturmak bu günkü toplantımızın ana amacıdır. Bunun için çaba sarf etmiş bütün paydaşlara teşekkür ediyorum. Zonguldak’ın kültür ve turizm anlamında çaba sarf eden ve çaba sarf edecek olan bütün Zonguldaklı herkese teşekkürü borç biliyorum” dedi.

“İnsanların nefes alacağı bir alan olarak karşımıza çıkacak”
TTK ve Kızılay Kan Merkezi binalarının yıkılmasıyla birlikte Gazipaşa Caddesi’ndeki alana insanların nefes alacağı bir park yapılacağını ifade eden Vali Ali Kaban şöyle devam etti:
“3.5 senedir sürekli gündeme getirilen bir TEKEL binası meselesi vardı. O binayı yıkmıştık. Sonradan gerek TTK, gerekse Kızılay bir sosyal sorumluluğu yerine getirerek oradaki binaları yıktılar. Orası 5 dönüm büyüklükte sırf park olmak üzere dizayn edeceğiz. Onun için de özel idaremiz gerek alt yapısı için çalıştılar. Önümüzdeki günlerde insanın nefes alacağı, oturabileceği alan olarak karşımıza çıkacak. Oraya başka bir bina yapmayacağız, yaptırmayacağız. Sözümüzü yerine getiriyoruz. Onu bitiriyoruz. Vatandaş bir an önce istifade etsin. Oraya teklifimizi yaptık. Maden Anıtı’nı oraya taşıyarak bir anlamda miting ve gösteri alanına dönüştürmemiz söz konusu olabilir. O bir sanatçının ürünüdür. İzin verilmezse biz de başka bir sanat ürününü oraya koyarak yerleştirebiliriz” dedi.
Toplantıda söz alan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de hizmete açılan Gökgöl Mağarası’nın yerli ve yabancı ziyaretçiler üzerinde olumlu izler bıraktığının altını çizdi. Rektör Özer, “Zonguldak için hem kültür hem turizm alanında İnşallah bunlar adım adım uygulamaya geçtikçe Zonguldak çok daha güzel, yaşam kalitesinin olduğu, alternatif seçeneklerin zenginleştiği bir kent olacak. Üniversite olarak elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Gökgöl Mağarası’nın açılışından bu yana gerek ulusal gerekse uluslararası ziyaretçilerden çok olumlu dönüşler alıyoruz” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2016, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER