VALİ KAPILARI SONUNA KADAR AÇTI

Zonguldak´tan Aydın´a giden Vali Ayyıldız, burada da kapılarını sonuna kadar vatandaşa açtı.

VALİ KAPILARI SONUNA KADAR AÇTI

gundemeregli.com-Aydın’da Kerem Al’dan boşalan valilik görevine başlayan eski Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ilk olarak yeni dizayn edilen makam odasının kapılarını ardına kadar vatandaşa açtı. Kendisine gelen vatandaşların zaman zaman eşlerine dahi anlatamadığı konuları ilettiğini dile getiren Vali Ayyıldız, vatandaşlar için haftanın her gününün halk günü olduğunu dile getirdi.
Son Valiler kararnamesi ile Zonguldak valiliğinden Aydın Valiliğine atanan Erol Ayyıldız, Kerem Al döneminde tadilata alınan yeni makam odasını kullanmaya başladı. Yeni makam odasının iki giriş kapısını da halka açan Vali Ayyıldız, kapıların sürekli açık kalacağını söyledi. Bu uygulamayı gittiği her ilde hayata geçirdiğini ifade eden Vali Erol Ayyıldız, daha önceki görev yerlerinde bu uygulamanın ciddi anlamda faydalarını gördüğünü belirtti.
‘HERGÜN HALK GÜNܒ
Uygulama sayesinde bazen öyle konularla karşı karşıya kaldığını ve kendisine ’Vali olmasaydım da bu konulardan haberdar olmasaydım’ dediği anların olduğunu vurgulayan Ayyıldız, “Gerek gönül kapım gerekse makamımızın kapısı sonuna kadar vatandaşımıza açıktır. Vatandaş her şeyden önce gelir. Daha önceki görev yerlerimde uyguladığım kapılarımızın açık olmasını burada da uyguluyoruz. Valiliğe gelen ve benimle görüşmek isteyen herkese kapımız açık. Daha önceki görev yerlerimde bu uygulama sayesinde vatandaşların dertlerine ortak olduk. Burada da vatandaşımızın dertlerine ortak olup çözüm üretmeye çalışacağız. Benim için her gün halk günü. Vatandaşlarımızla telefonla görüşmektense yüz yüze görüşmeyi tercih ediyorum. Sorgusuz kapılar herkese açık” dedi.
Vatandaşların gönül rahatlığı ile kendisine ulaşması için makam odasının kapılarının sonuna kadar açık tuttuğunu kaydeden Vali Erol Ayyıldız, “Vatandaşlar bir sorununu anlatmak için valiliğe geldiğinde, benimle görüşmek istediklerinde ilk olarak korumalarla görüşüyorlar. Böyle olunca vatandaşlar ilk cesaret kırılmasını burada yaşıyor. Ardından vatandaşın karşısına özel kalem çıkıyor, isimleri not edilip telefonları alınıyor. Daha sonra Özel Kalem Müdürüne konunun detayları nı anlatması isteniyor. Bu durum karşısında vatandaşlar önemli konuları anlatmaya çekiniyorlar. Tabi korumalarda özel kalemde işini yapıyor. Biz bu durumu ortadan kaldırmak ve ciddi anlamda sıkıntısı olan vatandaşın derdinin önüne bir set koymamak için bu uygulamayı yapıyoruz” şeklinde konuştu.
‘KEŞKE VALİ OLMASAYDIM DEDİĞİM ZAMANALAR OLUYOR’
Zonguldak’ta uygulama sayesinde vatandaşların eşlerine dahi anlatamadıkları konuları kendisine anlattığını ifade eden Vali Erol Ayyıldız konuşmasını, “Bu uygulama sayesinde ister aile içi olsun, ister genel sorunlar hakkında olsun çözdüğümüz problemler oldu. Zonguldak’ta öyle konular geliyor duki ’Keşke vali olmasaydım da böyle konulardan haberdar olmasaydım’ dediğim zamanlar oluyordu. Tabi zaman zaman istemediğiniz durumlarla da karşılaşıyorsunuz. Gelip hakaret eden bile olabiliyor” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2013, 06:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER