Vatandaş soruyor,Bu mahalle yasaklı mı ?

Mahallerine 70 yıldır tek bir çivi bile çakılmadığını iddia eden vatandaşlar; ´´ Üç, dört tane belediye başkanı değişti hiç biri bu mahalle ile ilgilenmedi. Bu mahallenin Ramazan ayında davulu çalınmaz, yolları yapılmaz, suları haftada bir patlar, elektriği kesilir, suları gider, hayatımız zor, bu mahalle yasaklı mı?´´ şeklinde, bundan önceki ve şimdi yetkililere tepki gösterdiler.

Vatandaş soruyor,Bu mahalle yasaklı mı ?


Mahallerine 70 yıldır tek bir çivi bile çakılmadığını iddia eden vatandaşlar; ´´ Üç, dört tane belediye başkanı değişti hiç biri bu mahalle ile ilgilenmedi. Bu mahallenin Ramazan ayında davulu çalınmaz, yolları yapılmaz, suları haftada bir patlar, elektriği kesilir, suları gider, hayatımız zor, bu mahalle yasaklı mı?´´ şeklinde, bundan önceki ve şimdi yetkililere tepki gösterdiler.

Yılbaşında başlanan yol yapım çalışmasında ara bağlantı yollarının kapatılması dolayısıyla’ da sıkıntı yaşayan mahalle sakinleri Karayollarına’ da tepki göstererek; ´´ Ara yollarımız ve Kavaklık mahallesi bağlantı yolumuz kapatıldı, kapatılan yol nedeniyle çarşı merkezine gitmek için yaklaşık 2 kilometre fazladan yol gitmek zorunda kalıyoruz “şeklinde konuştular.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal’ın mahallelerine gelip, sıkıntıları yerinde görmesini isteyen vatandaşlar; ´´ Bizlerin sıkıntısı büyük, sorunlar çok, el birliği ile sorunları çözüme kavuşturalım´´ diyerek sıkıntılarını dile getirdiler.

Mahallerinde yaşadıkları sıkıntıları dile getiren mahallenin azası Abdurrahman Açıkgözoğlu tepkisini şu şekilde dile getirdi:

“Yetmişli yıllardan bu yana, kırk beş senedir bu mahalleye tek çivi çakılmadı. Üç dört tane belediye başkanı değişti hiç biri burayla ilgilenmedi. Bu mahallenin Ramazan davulu çalınmaz, yolları yapılmaz, suları hafta bir patlar, elektrik kesildi mi, su kesilir, elektrik olmadığı zaman suyu olmaz, hayatımız zor.

HER TARAF REZİL

Bizleri hiçbir gün kaale alıp’ta Bize, vatandaş senin şu sorunun mu var, Bu derdin mi var demediler, Bizde bunaldık artık. Çöp bidonlarımız yok, yollarımız aynen köstebek yuvası, yol kenarlarında istinat duvarları yok, her taraf rezil,

KARAYOLLARI TARAFINDAN’DA CEZALANDIRILDIK

Son olarak karayolları tarafından da cezalandırıldık, Yolumuz yok, Elmatepe’ ye bağlıyız ama oraya inecek yolumuz yok, Kavaklığa iniyoruz, Kavaklık Mahallesi ile irtibat kuruyoruz.

BİZ HÜKÜMET KURAR, HÜKÜMET YIKARIZ

Yalnız şunu iyi bilsinler biz hükümet kurar, hükümet yıkarız, kırk yıllık muhtar gitti, yirmi beş yıllık belediye reisi gitti, hepsini bu mahalle götürdü, ona inanırlar inanmazlar. Yeni başkanı buraya beş on sefer davet ettim, başkanım gel şu sorunları çözelim, halk olarak yardımcı olalım, kazma kürek mi lazım yapalım ama yeter artık bunaldık bizde. Sokakların her yerinde ayrı bir dert var, her sokağın başında bir sorun var. Bizim istediğimiz biriyle bir diyalog kuralım, diyaloğumuza cevap versinler.

YAZIK GÜNAH

Ben bu mahallenin azasıyım, bir çöp bidonunu bile değiştiremedik yazık günah. Çocukların top oynayacak yerleri yok, kendi tapularımız içerisinde yerde gösterdim, şurası münasip dedim, ilgilenen yok. Çocuklar akşam oldu mu ana yolda top oynuyorlar.´´ dedi.

BURAYA NİYE EL ATILMIYOR

Veysel Eşmen isimli vatandaş ise; ´´Burası Ereğli’nin alışveriş merkezlerine yürüyerek on dakika, merkez sayılır, fakat o kadar geri kalmış mahalle ki, şehirden sanki 10 km uzaktaymışız gibi. Buraya niye el atılmıyor, burada rant mı yok? Belediye arabalarının güzergâhı belli değil, direk çarşı ile bağlantımız da kesildi. Biri Carrefour tarafından gidiyor, biri Elmatepe tarafından gidiyor, yani yolumuz uzuyor. Uzayınca da vatandaş araba binmektense yürüyelim diyor. Şimdi yolun bir tarafı Kavaklığa bağlı bir tarafı Elmatepe’ ye, kimse ilgilenmiyor, mağdur durumdayız.

Buraya saat:8.00 ‘den sonra halk otobüsü çalışmıyor, Üniversite Öğrencileri’de bu durumdan rahatsız, Belediye Başkanları her yerde bizlerin sahili şöyle güzel, böyle güzel diye konuşuyorlar, bizler akşamları 8.00’den sonra gidemedikten sonra ne yapalım sahili, alsınlar kendileri kullansınlar. Hiç olmazsa gece saat:12.00’ye kadar saat başı araba olsun. Araba olmamasından dolayı sahile gidemiyoruz.´´dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ KARAR ALDI,ARTIK OY YOK

Kurtuluş Ataman isimli vatandaş ise tepkisini şu şekilde dile getirdi:

“Mahallenin giderleri ,kanalizasyonları ve asfaltı belediye eski başkanı Ruhi Cöbekoğlun’ dan kalma, bir seferde Murat Sesli yaptı, ondan sonra kesinlikle buraya gelinmedi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ a en çok oy buradan geldi. Ama bundan sonra mahalle sakinleri karar aldı, kesinlikle oy verilmeyeceği söyleniyor, buraya hiçbir hizmet gelmiyor, kendi de gelmiyor zaten, belediye’de muhatap olunacak kimse yok, gidiyoruz belediyeye sadece tamam diyorlar.´´ dedi.


Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2015, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER