Vatandaşlar bu duruma tepkili

Kdz. Ereğli’de Kurulu bulunan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının kullandığı plaj tesislerinden giriş ücreti almasına vatandaşların tepkisi sürüyor

Vatandaşlar bu duruma tepkili
Kdz. Ereğli’de Kurulu bulunan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının kullandığı plaj tesislerinden giriş ücreti almasına vatandaşların tepkisi sürüyor. Halkın her yıl ücretsiz girebildiği Erdemir plaj tesislerinin bu yıl ücretli olması vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanırken, Erdemir yönetiminin bu uygulamadan bir an evvel vazgeçmesi gerektiğini dile getirdiler.
 
Ereğli-Alaplı karayolu üzerinde bulunan Erdemir Plaj Tesisleri’ne, şirket personeli ve birinci derece yakınları eşi, çocukları, anne ve babası dışında gireceklerden “giriş ücreti” alınıyor. Plaja girmek isteyen ve kamu personeli olduğunu beyan edenlerden 20, diğer 3.şahıs olarak nitelendirilen sivil vatandaşlardan ise 50 TL ücret alınıyor.

ERDEMİR YÖNETİMİ BU UYGULAMADAN VAZGEÇMELİ

Diğer yandan, Erdemir’in yaptığı uygulamaya tepki gösteren vatandaşlar, Erdemir Plaj tesislerine yıllardır ücretsiz girdiklerini belirterek; “Bu uygulama çok yanlış, Erdemir yönetimi bu uygulamadan bir an evvel vazgeçmeli, bizler bu parayı içeride zaten harcıyoruz, yıllardır Ereğli halkı olarak bizler Erdemir’in her şeyine katlanıyoruz, şimdi bizleri plajdan da mahrum ediyorlar. Erdemir’in Ereğli’ye hiçbir katkısı kalmadı.” diye tepkilerini dile getirdiler.

MAL MÜDÜRLÜĞÜ İLE MAHKEMELİK

Öte yandan, Erdemir’in tesisleştiği Hazine’ye ait alanın, Mal Müdürlüğü ile mahkemelik olduğu öğrenildi.Edinilen bilgiye göre, Hazine, anılan alanın Belediyelere devrinin yapılabilmesi için Erdemir ’in terk etmesi talebi sonrası durum mahkemeye yansıdı. Hazine’ye ait kamuya açık alanlarda, vatandaşın girişine yönelik her hangi bir ücret talep edilemeyeceği yasalarla belirlendiği ifade ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2015, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER