Vatandaş’tan çarşı merkeze “Mescit” talebi

Kdz. Ereğli ilçesinde vatandaşlar dini vecibelerini yerine getirebilmek için çarşı merkeze” Mescit” yapılmasını talep etti.

Vatandaş’tan çarşı merkeze “Mescit” talebi

Kdz. Ereğli ilçesinde vatandaşlar dini vecibelerini yerine getirebilmek için çarşı merkeze” Mescit” yapılmasını talep etti.

Ofis yolunda bulunan tuvaletlerin bulunduğu alan ile İnönü parkının bulunduğu alana Bay-Bayan Mescit yapılamasını isteyen vatandaşlar yetkilere çağrıda bulundu. İnsan yoğunluğunun en çok olduğu yerlerden biri olan sahil bandındaki Alemdar Gemi yanında bulunan tuvalet ile İnönü Parkında bulunan tuvaletlerin bulunduğu alana Mescit yapılmasını talep eden vatandaşlar konu ile ilgili şunları ifade ettiler; “Alaplı belediyesi bu konuda örnek olabilecek bir adımı attı, Ereğli Belediyesinden de böyle bir çalışma yapmasını talep ediyoruz. Çarşıda günlük işlerimi hallederken vakit namazlarını da kılmaya çalışıyoruz, fakat çarşı içinde mescit yok. En azından çarşı içerisinde belli bölgelere mescit ve rahat, temiz abdest alabileceğimiz ortamlar kazandırılırsa ibadetimizi daha rahat yerine getirebiliriz, Bir bayan olarak dış ortamlarda özellikle dini vecibelerimi yerine getirirken temiz bir abdest alacağımız yer olmaması nedeniyle zorlanıyorum erkekler bir şekilde bu sorunu halledebiliyorlar ama biz bayanlar olarak özellikle Ereğli merkezde dini vecibelerimizi yerine getirmekte zorlanıyoruz. Yetkililerden özellikle çarşı merkezine biz bayanlarında faydalanabileceği mescitlerin yapılmasını istiyoruz. Erdemir ofis bölgesinde çalışan vatandaşlar vakit namazlarını kılmak istiyorlar fakat özellikle Erdemir ofis ile çarşı merkez arasında rahat abdest alınabilecek ve ibadetlerii rahat gerçekleştirebilecek hem temiz bir lavabo hem de mescit yok. İş yerlerinden doğal olarak çarşı merkeze mesafenin uzak olmasından dolayı vakit namazını kılmaya gidilemiyor. Eğer bu bölgeyle ilgili bir çalışma yapılırsa seviniriz” ifadelerinde bulundular.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2016, 07:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
ERSİN
ERSİN - 8 yıl Önce

BU CAMİ TEKLİFİNE ŞU DÜŞÜNCEMİZİ YAZAYIM..
GÖZTEPE DAĞLIK MEZBELELİK BİR HALDE..
O TEPEYE YA DA TEPENİN ETEKLERİNE BÜYÜK BİR CAMİ GÜZEL OLMAZ MIERSİN

SIRADAKİ HABER