Vekiller, özel maden sahiplerinin sorunlarını dinledi

Vekiller, özel maden sahiplerinin sorunlarını dinledi

Vekiller, özel maden sahiplerinin sorunlarını dinledi
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, TTK özel maden işletmelerinin ürettikleri kömürün satışı ve pazarlaması konusunda her türlü girişimde bulunacaklarını söyledi.
Beraberinde AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ile birlikte özel maden işletmeleri sahipleri ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde toplantı gerçekleştirilen Çaturoğlu, maden sektöründe yaşanan sorunları masaya yatırdı. Kömür İşletmesi sahipleri ile yakından ilgilenen bölge milletvekilleri pazarlama ve satış konusunda yaşanan sorunların giderilmesi noktasında gerekli tüm girişimlerin yapılacağı vurguladılar.
Zonguldakta kangren haline gelmiş tüm sorunlarını çözmek amacıyla gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Çaturoğlu, “İlimizde faaliyet gösteren TTK‘nın özel rödovans işletmecileri Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ziyaretimize geldiler. Zonguldak Milletvekilimiz Özcan Ulupınar ile birlikte toplantı yaptık. Toplantıda özel rödovans işletmecilerinin ürettikleri kömürlerinin satışı ve pazarlanması konularını ele aldık. ÇATES Genel Müdürü Harun Sarı, Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yağlı, Eren Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Emir Eren ve Erdemir alımlardan sorumlu Bülent Kırlı ile görüştük ve yerli kömür alımı noktasında olumlu gelişmeler oldu. Bilindiği üzere Zonguldak TTK maden ocaklarında yaşanan sorunları yakından takip ediyoruz göreve başladığımız günden bu yana gerek bakanlarımızla gerekse bakan yardımcılarımız ile olumlu görüşmeler gerçekleştirdik ve kısa sürede netice olacağımıza yürekten inanıyorum. Yine rödovans işletmecileri de ziyaretten dolayı duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler ve teşekkür ederek ayrıldılar” dedi.
Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2016, 06:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER