Yabancı uyruklu konuk öğrenciler ‘Ebru sanatı’ ile tanıştı

2015 Türkçe Yaz Okulu Programı için dünyanın farklı ülkelerinden Zonguldak’a gelen konuk öğrenciler bu kez Bülent Ecevit Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Sanat Atölyesinde Ebru kursuna katıldılar.

Yabancı uyruklu konuk öğrenciler ‘Ebru sanatı’ ile tanıştı
İHA-2015 Türkçe Yaz Okulu Programı için dünyanın farklı ülkelerinden Zonguldak’a gelen konuk öğrenciler bu kez Bülent Ecevit Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Sanat Atölyesinde Ebru kursuna katıldılar. 
Bülent Ecevit Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü arasında gerçekleşen iş birliği kapsamında düzenlenen 2015 Türkçe Yaz Okulu Programı için dünyanın farklı ülkelerinden Zonguldak’a gelen öğrenciler değişik aktivitelere katlıyorlar. Son olarak öğrenciler kısa adı MEDEM olan Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde sanatçı Yetkin Senemoğlu gözetiminde Ebru kursuna katılarak hünerlerini sergilediler. İki gurup halinde kursa katılan öğrenciler kısa zamanda ebru yapmanın keyfine vardılar.
Polonya’nın Varşova kentinden Yaz Okuluna katılan Jerzy, ebru yapımının çok keyif verici olduğunu, Zonguldak’ta olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi ve Bülent Ecevit Üniversitesi çalışanlarına yardımlarından dolayı teşekkür etti.
İki gün süren kursta 2015 Türkçe Yaz Okulu Programı’na katılan tüm öğrenciler ebru yapma fırsatı buldular.
Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2015, 06:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER