YAĞMUR-HEYELAN-MADDİ ZARAR

YAĞMUR-HEYELAN-MADDİ ZARAR
gundemeregli.com-Dün gece aşırı yağan yağmur yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kdz Ereğli’de gece saatlerinde başlayan yağmur yağışı Kirmanlı mahallesinde heyelana sebep olurken birçok Araç zarar gördü. Aşırı yağan yağmur nedeniyle işyerlerini su bastı maddi zararlar meydana geldi. Su basan işyerlerinde belediyenin vidanjörlerinin de yardımıyla tahliye çalışmaları sürdü. Aşırı yağan yağmur nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken birçok yerde maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Polis sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kdz Ereğli’de Dün gece başlayan yağmur heyelana sebep olurken, bir çok iş yerini de su bastı. Kirmanlı mahallesinde dün sabah meydana gelen heyelanda birçok araç zarar gördü

Kdz Ereğli’de dün  geceden  buyana yağan yağmur heyelana sebep oldu. Heyelanda bir araçta maddi hasar oluştu.
Heyelan bu sabah saatlerinde Kirmanlı Mahallesi Zirve Sokak’ta meydana geldi. Dün gece etkili olan aşırı yağışlar sebebiyle heyelan oluştu. Heyelan sırasında yol üzerindeki ağaçlar sokak üzerinde bulunan 67 TK 546 plakalı otomobilin üzerine devrildi. Oluşan heyelan sonrası sokak tamamen trafiğe kapanırken mahalle sakinleri durumu Kdz. Ereğli Belediyesi’ne bağlı itfaiye ve zabıta ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri devrilen ağacın dallarını keserek altında kalan aracı kurtardı. Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri iş makineleri ile yoldaki toprak ve ağaçları temizleyerek yolu yeniden trafiğe açtı. Kirmanlı Mahallesi Muhtarı Nurettin Yaman, can kaybı yaşanmamasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Yaman, “Yaklaşık bir saat önce sokak sakinleri beni arayıp heyelan olduğunu söylediler. Hemen olay yerine gelip itfaiye ve zabıta ekiplerini aradık. Gördüğünüz gibi müdahale ediyorlar. Zannediyorum Kale Sokak’ta ki iki binanın yağmurlama sistemi direk bu sokağa geldiği için bir iki yıl öncede bu duvar patlamıştı. Çok şükür büyük bir hasar yok. Ama gördüğünüz gibi bir hasar var. Bunu da temizliyor arkadaşlar” dedi.
Kirmanlı Mahallesi Zirve Sokak’taki aynı noktada 2008 yılında da heyelan olmuş ve üç araç zarar görmüştü.

ZARARIMIN KARŞILANMASINI İSTİYORUM

Kdz Ereğli Müftü mahallesinde bulunan ŞEV-KAY Doğalgaz isimli işyeri Sahibi Tuncay Yılmaz, iş yerinde yaklaşık 100 bin TL’ye yakın maddi zarar geldiğini belirterek, zararının karşılanmasını istedi.

Dün  akşam saatlerinde  başlayan  aşırı yağan yağmur nedeniyle ,müftü mahallesinde bulunan Şev-Kay doğalgaz isimli işyerinin depo kısmında bulunan çok sayıda doğalgaz malzemesi, petekler ve klimalar zarar gördü.

İş yeri sahibi Tuncay Yılmaz, işyerinde 100 bin TL yakın maddi zararının olduğunu belirterek şunları söyledi; “Belediye suni çözümlerle bu olaya sonuç getirmedi. Bu birkaç sefer tekrarlandı. Burada biz apartman sakinleri ile bu olaya biz kalıcı bir çözüm Yaptık burada, daha önce yukarıdaki binadan dolayı gelen bir su vardı. Ona da suni çözüm üretmişti Belediye, biz buranın kanalını kırarak ana logara bağladık ama ana logarın taşması sonucu şu anda tahminimi söylüyorum 100 milyara yakın maddi hasar var.Yani bu logarın taşması suni hep bypass yapıp pansumanla olan bu güne kadar gelip bu sorunu belediye çözmedi. Benim maddi hasarımın belediye tarafından karşılanmasını istiyorum. Gerekirse hukuki yollara başvuracağım, belediye logarı’nı bir tane vidanjör geldi açamadı. Burada sizlerde bu olaya şahitsiniz, her şeyim su altında, belediye 3 gündür anaons veriyor, insanlara bir takım önlemlerin alınmasını söylüyor ama kendi önlemini kendisi almıyor. Yani bura kanayan yara bu işle ilgileneler geçmişten beri bu işin içindeler buradaki sıkıntıyı da biliyorlar.2 gün önce yan binanın orada tadilat yapılıyor.2 gün sonra burada bizi su basıyor. Yarın bilirkişi çağırıp tespit ettireceğim “dedi.

 
Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2014, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER