Yangın helikopteri konuşlandırıldı

Karabük Orman İşletme Müdürlüğünün Cemaller Deposunda konuşlanan yangın helikopteri ile yangın tatbikatı yapıldı.

Yangın helikopteri konuşlandırıldı
Karabük Orman İşletme Müdürlüğünün Cemaller Deposunda konuşlanan yangın helikopteri ile yangın tatbikatı yapıldı.
Karabük Orman İşletme Müdürlüğü Cemaller Deposuna konuşlanan yangın helikopteri tanıtımı ve yangın tatbikatı için tören düzenledi. Törene Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Müdür Yardımları, Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy ve orman teşkilatı personeli katıldı.
Tatbikat öncesi basına bilgi veren Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel,vatandaşları hem orman yangınlarına karşı uyardı hem de en ufak bir dumanda dahi ücretsiz olarak ALO 177 Orman Yangın İhbar hattını aramalarını istedi.
Beşel, “Helikopterimiz 1 Temmuz ile 30 Ağustos tarihleri arasında Bölgemizin ormanlarına hizmet edecektir. İnşallah yangınsız bir sezon diliyoruz. Geçtiğimiz yıl kayde değer büyük bir yangınımız olmamıştı, bu yılda Karabük İlinde kayde değer büyük bir yangın olmadı. Karabük İlimiz orman yangınları açısından Türkiye genelinde ikinci sırada yer alıyor. Karabük İli her zaman Batı Karadeniz’in en hassas İllerinden bir tanesidir. Nem oranları devamlı izlenmektedir. Meteoroloji Müdürlüğü bizi devamlı uyarmaktadır. Bizde arkadaşlarımızla beraber 24 saat teyakkuz halinde 12 yangın kulemiz, 24 arazözümüz ve 5 tankerimizle beraber, en son helikopterimizin de filomuza katılması ile ve her türlü ekipmanımızla beraber yangına hazır vaziyette bekliyoruz. Helikopterimiz Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ormanlar da görev yapacak. Genel Müdürlüğümüzün ihtiyacı halinde Kastamonu ve Türkiye’nin değişik Bölgelerindeki yangına müdahale edebilecektir. Geçtiğimiz yıl en az Karabük kadar diğer İllerde yangınla mücadele çalışmalarına gitmiştir. Umarım bu sene büyük bir yangın, büyük bir sıkıntı olmaz İnşallah. Kendilerinin rahatı için her türlü özveriyi göstereceğiz zaten. Helikopter pistimizde her türlü teknik donanıma hazırdır. Bu yıl havaların yağışlı geçmesi nedeniyle bu yağmurlar neticesinde otlar bir hayli büyüdü İnşallah bir kuraklık olmaz, bu otların kurumasından biz korkuyoruz. Özellikle anız yakılmamasını istiyoruz, piknikçilerden belirlenen alanların dışında piknik yapmamalarını istiyoruz, vatandaşların arabaları ile giderken sigara izmaritlerini yola atmamalarını, yine cam kırıklarını atmamalarını özellikle rica ediyoruz. Orman yangınları konusunda sayın Valililerimiz başta olmak üzere güvenlik kuvvetlerimize, yerel teşkilatlara, muhtarlarımıza, vatandaşlarımıza ve teşkilatımıza gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Herhangi bir yangın anında Helikopterin suyu nerelerden alacağı konusunda bilgi veren Orman Bölge Müdür Ahmet Sırrı Beşel, “Denize yakın yerleşim birimlerinde denizden alacak, DSİ’nin göletleri var, kendimizin inşa ettiği göletlerimiz var, hepsinin koordinatlarını pilotlarımıza veriyoruz. O konuda bir tatbikat da yaptık, herhangi bir sıkıntımız yok” ifadesinde bulundu.
Yapılan konuşmaların ardından Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel tarafından her sene yapılan hortum serme ve toplama yarışmalarında birinci olan Karabük ekibine sertifika ve altınları verildi. Ardından yakılan ateş Yangın helikopteri tarafından söndürüldü.
Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2015, 07:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER