YARALAR SARILMAYA ÇALIŞILIYOR

YARALAR SARILMAYA ÇALIŞILIYOR
gundemeregli.com-Ereğli´de geçtiğimiz hafta meydana gelen sel felaketinde ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışıyor.
Kdz. Ereğli ilçesinde geçtiğimiz Cuma günü sabah saatlerinde yaşanan sel felaketinde Çaylıoğlu, Yaraşlıyörük, Aydınlar, Topçalı, Hamzafakıhlı ve Bölücek köylerinde ev, iş yeri ve tarım arazileri büyük ölçüde zarar görmüştü. Sel felaketinin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen Çaylıoğlu ve Aydınlar köyünde ki esnaflar dükkanlarını hala açamadı.
Çaylıoğlu köyünde selden zarar gören kahvehane işletmecisi Ramazan Gülyaz, yavaş yavaş toparlanmaya çalıştığını söyledi. Kahvehanenin camları halen kırık olmasına rağmen iş yerini açık tutarak müşterilerine çay servisi yapmaya çalışan Gülyaz “Toparlanmaya çalışıyoruz. Başka yapacak bir şeyimiz yok. Camlarımız kırık, onları takacağız. Devletten yardım bekliyoruz dedi.
Çaylıoğlu’ndaki sel felaketinde bir gıda, bir nalbur mağazası ile depodaki ürünleri ve araçları kullanılamaz hale gelen esnaflardan Osman Dirican, her şeye rağmen yeniden ayağa kalkmak için çaba gösterdiklerini söyledi. Şu ana kadar herhangi bir yardım almadıklarını ancak devlete güvendiklerini dile getiren Dirican “Şu anda zararı kestiremiyoruz. Ancak zarar çok büyük. Sadece bu dükkan değil. Depolarımız, arazilerimiz. Ancak Allah´ın izniyle bu durumdan ayağa kalkmaya çalışacağız. Devletimiz var. Onlara güvenmeye çalışıyoruz dedi.
İşlettiği pastanesi sel nedeniyle kullanılamaz hale gelen esnaflardan Selami Özbir ise dükkanı 5 gün boyunca gece gündüz temizleyip yeniden hizmete açtıklarını ancak zararlarının çok büyük olduğunu belirtti. Her yağmur yağdığında korktuklarını ve yeniden sel felaketini yaşama endişesi taşıdıklarını anlatan Özbir şunları söyledi:
“Zararı gece gündüz çalışarak gidermeye çalışıyoruz. Temizliğimizi yaptık. Taş fırınımız göçmüştü. Onu yaptırdık. Devletimizden yardım bekliyoruz. 100 bin lira civarında benim zararım var. Dün ufaktan bir yağmur yağdı. Sanki o anı bir kez daha yaşayacakmışım gibi bir tereddüt ve korku oluyor. İçimizdeki psikolojiyi ve korkuyu atamadık.”
Çaylıoğlu’ndaki jandarma karakolu ile iş yerlerindeki temizlik çalışmaları ise halen sürüyor.
İlçeye baplı Aydınlar köyünde Güneşli deresi kenarında kurulu bulunan ve selde büyük zarar gören piknik alanında da çalışanlar işletmeyi yeniden açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bazı hayvanların telef olduğu piknik alanının tamamen temizlenip onarıldıktan sonra Cumartesi günü yeniden hizmete açılacağı ifade edildi.
Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2014, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER