Yardım kampanyasının startı verildi

Yardım kampanyasının startı verildi

Yardım kampanyasının startı verildi


Kdz.Ereğli Belediyesinin Halep için düzenlediğiyardım kampanyasında ilçe protokolü, siyasiler, sivil toplum örgütleri, işdünyası ve vatandaşlar bir araya geldi. Kampanyanın startını veren Kdz.EreğliBelediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kaymakam Nazım Madenoğlu ve Milletvekili FarukÇaturoğlu, herkesi Halep’e yardım etmeye davet etti..

Karadeniz EreğliBelediyesi, Halep için 10 gün sürecek bir yardım kampanyası başlattı.Kampanyanın startını veren Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ‘Cumhurbaşkanımız,Başbakanımız, Halep için bir şeyler yaparken bizde duyarsız kalamazdık” dedi.        

Anadolu Otel’de düzenlenen‘Halep’e elini uzat’ yardım kampanyasının startının verildiği etkinliğe, KdzEreğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili FarukÇaturoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay AykutManioğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, TSO Başkanı Yaşar Tetiker, İlçeJandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, AKParti İlçe Başkanı Fatih Çakır, MHP İlçe Başkanı Talat Şeker, Ormanlı BelediyeBaşkanı Bayram Başol, ilçedeki çok sayıdaki sivil toplum kuruluşu başkanları, BelediyeBaşkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, Belediye ve il Genel Meclisi üyeleri, işdünyası, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte saygı duruşundabulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Kdz Ereğli Müftülüğü Din Görevlileritarafından Kur’an tilaveti gerçekleştirilmesinin ardından Karadeniz EreğliMüftü Vekili İzzettin Aşan eşliğinde dua edildi ve ardından Suriye’de veHalep’te yaşanan acıları yansıtan bir sine vizyon gösteriminde bulunuldu.

UYSAL: DUYARSIZ KALAMAZDIK

Ereğli Belediye BaşkanıHüseyin Uysal, Halep’in Osmanlı’nın gözbebeği şehirlerden biri olduğunu veburada acı, ızdırap ve dram yaşandığını söyledi.

Batı ülkelerinin Suriye’deyaşanan dramı görmezden geldiğini ifade eden Uysal; ““Küresel ısınma, canlıtürleri, bitkiler gibi konularda hassas davranıp milyarlarca liralık fonlarayıranlar bu insanlık dramı karşısında kıllarını kıpırdatmadılar. Buinsanoğlunun acı bir gerçeği.

Bizler Halep’e yardımelini uzatmamız lazım. Çünkü Türkiye tarihi boyunca her zaman Filistin’in,Arakan’ın Suriye’nin, Irak’ın, mazlum ve mağdurların her zaman yanındaolmuştur. Orada savaşın bitmesi, yardımların bölgeye ulaştırılması ve kalıcıbarışın tesisi için başta cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan vebaşbakanımız Sayın Binali Yıldırım bu konuda gayretlerini gösteriyor. Bizler deEreğli Belediyesi olarak duyarsız kalamazdık. Görevimizi yaptık. Bu salon datıklım tıklım dolu. Sizlerle gurur duyuyorum. Bu fotoğraf, ülkemizin çoğuilçesinde yoktur. Bundan dolayı teşekkür ediyorum. Yardımlarınız da çok güzeldevam edecek. Necip Fazıl Kısakürek diyor ki, anlamak yok çocuğum anlar gibiolmak var, akıl için son tavır, saçlarını yolmak var. Saçımızı başımızı yolmakzorunda kalmadan bu sorunu, bu acıya, ızdıraba el atmamız lazım. Çünkü Halepmedeniyet, dünyanın mirası. Buna gözümüzü yumarsak, dünya mirasını reddetmişoluruz. Bizim böyle bir hakkımız yok. Buna duyarsız kalamayız” dedi.

Türkçede ‘Halep oradaysa,arşın burada’ diye bir atasözü bulunduğunu hatırlatan Uysal, “biziminsanlığımız arşınla ölçülmeden hepinizi yardım elini uzatmaya davet ediyorum”dedi.

MADENOĞLU: BU İNSANLARIN YARDIMA İHTİYACI VAR

Ereğli Kaymakamı NazımMadenoğlu ise yaptığı konuşmada, Türk milletinin Osmanlı döneminden itibareniçinde bulunduğumuz ana kadar tüm mazlum, mağdur ve mahrum insan ve milletlereyardım eden necip ve aziz bir millet olduğunu belirterek şunları söyledi: “Dünyanınneresinde olursa olsun mağdurlara yardım eden bu millettir. Müslüman kanıaktığı, Müslümanın Müslüman kanını akıttığı Suriye’de Halep, Suriye’nin ikincibüyük şehri maalesef Müslüman idareciler tarafından yakıldı yıkıldı. TürkiyeCumhuriyeti Devleti, hükümetimiz, dünyada sözünü geçirterek oradan 35-40 bincivarında Halepli kardeşimizin Türkiye’ye yakın yere gelmesini, orada barışiçinde kamplarda yaşamasını sağladı. Bu insanlarımızın yardıma ihtiyacı var.Listede yazılı olan veya olmayan bütün tüketim maddelerine ihtiyacı var.Belediyemiz bu ihtiyacı göz önünde bulundurarak Ereğli halkımız olarak sizlerinyardımına ihtiyaç olduğunu ve Halep’e göndermek için gayret sarf ettiğinigöstermiş bulunuyor. Yardımsever milletimizin fertlerinin yaşadığı Ereğlihalkımız da hiç şüphesiz böyle mağdur insanlara yardıma koşmaktadır. Geçen Cumagünü camilerimizde Halep için yardım toplandı. Bütün camilerimizde başkaihtiyaçlar için normalde 13-14 bin lira yardım toplanır. Halep denince bununbeş altı misline çıkaracak şekilde bir yardım toplanmasına vesile oldunuz. Bu gerçektenhalkımız için gurur vericidir. Belediyemizin düzenlediği kampanyanın da arzuedilenin üzerinde bir netice vereceğine inancım tam.“

ÇATUROĞLU: “ELİMİZDEN GELENİ YAPALIM”

AK Parti ZonguldakMilletvekili Faruk Çaturoğlu’da Batı’nın doğu’da yaşanan acılara duyarsızolduğunu anlattı. Türk emniyet güçlerinin yurt içi ve dışında ölümüne bir savaşverdiğini belirten Çaturoğlu, “Zafer yine Türk Milletinin olacak kimseninkuşkusu olmasın. Halep için buradayız, biz Halep ile ilgili TBMM’de birkampanya yaptık. Gönlümüzden koptuğunca katkı verdik. Belediye Başkanımızıtebrik ediyorum. Bu kampanyaya destek olalım. Burada olan, olmayan tümarkadaşların ayni nakdi destek vermesini bekliyorum. Ereğli’ye yakışanıyapalım. Veren el alan elden üstündür prensibi içinde elimizden ne geliyorsayapalım. Orada acılar dinmez ama bunun dinmesine bir nebze de olsa katkıverebilirsek mutlu olalım” dedi.

YARDIM MASASI KURULDU

Konuşmaların ardındansalonda kurulan yardım masasında ilk yardımlar kabul edilmeye başlandı.Kampanya kapsamında belediye tarafından hazırlanan ayni yardım listesinde,Sünger yatak, battaniye, hasır sergi, çadır, çocuk bezi ve ıslak mendil, kadınpedi, çocuk maması, çocuk bisküvisi, çocuklar için çikolata, kek, meyve suyu.,konserve çeşitleri, pirinç, bulgur gibi baklagiller, peynir ve reçel çeşitleri,su, tencere, tava, bardak çatal kaşık gibi ihtiyaç maddeleri sıralandı. Devameden kampanya hakkında bilgi almak için Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım işleriMüdürlüğü’nün 333 13 41/42/43 numaralı telefonları aranabilecek.

Nakdi yardımlar iseVakıflar Bankası’nın TR30 0001 5001 5800 7305 3485 68 İban numaralı hesabınayapılabilecek.Kampanya, 6 Ocak Cuma günü sona erecek ve toplanan yardımlarKdz.Ereğli Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi Halep’lilere ulaştırılacak.



Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2016, 08:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER