YAŞLARI KÜÇÜK, AMA GÖNÜLLERİ BÜYÜK

YAŞLARI KÜÇÜK, AMA GÖNÜLLERİ BÜYÜK

gundemeregli.com- Ailelerinden aldıkları harçlıklarla yaşamlarını sürdüren üniversite öğrencileri, evi yanan Aldemir ailesine yaptıkları örnek davranış ile yaşlarının küçük ama yüreklerinin büyük olduğunu ortaya koydular.

Ereğli&[#]8217;deki Eğitim Fakültesi öğrencileri düzenledikleri turnuvada elde ettikleri geliri İlçeye bağlı Danışmentli köyündeki Aldemir aileye teslim etmenin gururunu yaşadı.

Öğrencilerin bu anlamlı yardımı karşısında duygulanan 5 çocuklu Aldemir ailesi, öğrencilere teşekkür ettiler.

Bir süre önce İlçeye bağlı Danışmentli köyünde evi yanan Aldemir aileye verilmek üzerine kampanya başlatan öğrenciler &[#]8220;Bir mumda sen yak&[#]8221; kampanyası ile geçtiğimiz hafta yeni bir yardımlaşma örneği ortaya koymuştu.

Ereğli ilçesindeki Üniversite öğrencileri futbol turnuvasından elde edilen gelirin tamamı Danışmentli&[#]8217;de evi tamamıyla yanarak kullanılmaz hale gelen 5 çocuklu Kazım Aldemir ve ailesine teslim etti. Geçtiğimiz Cumartesi günü paraları teslim eden ve ailelerinden aldıkları haşlıklarla yaşamlarını sürürden öğrencilerin bu davranışları kamuoyundan tam not aldı.

Anlamlı proje ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Üniversite öğrencileri ve organizasyonun yürütme kurulu üyeleri, Celil Duman, Ali Kenar, Özer Ardınç, Emin Şahin ve Halil İbrahim Yormaz, projeye çok önem verdiklerini ve Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanlığının bu turnuvaya destek vererek, önlerini açtıklarını söyledi.

Danışmentli köyünde evi yanarak kullanılmaz hale gelen aileye bu turnuvadan elde edilen gelirin tamamının verdiklerini belirterek, muhtaç aileye bir nebze olsun katkı yapabildiysek ne mutlu, bize.

Aldemir ailesine maddi ve manevi destek olmak için böyle bir proje gerçekleştirdik. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Koordinatörü, Koordinatör Yardımcısı ve bizim danışman hocamız aynı zamanda Fakülte Dekan Yardımcısı olan Sayın Doç. Dr. Soner Yavuz&[#]8217;un onayıyla projemiz Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından kabul edilmişti.&[#]8221; dedi.

Projemiz kapsamında Kdz. Ereğli Kaymakamlığına, Kdz. Ereğli Belediyesine ve Kdz. Ereğli Müftülüğü&[#]8217;ne müracaat ettiklerini de vurgulayan yürütme kurulu üyeleri, şu görüşler yer verdi:

&[#]8220;Kdz. Ereğli Belediyesi ise bizim yapacağımız herhangi bir şey yok diyerek bizi Kaymakamlığa ve yerel esnafa başvurmamızı istediler. Kdz. Ereğli Kaymakamlığı resmi prosedürlerdeki sıkıntılardan dolayı yardımın kısıtlı olarak verilebildiğini söylediler. Kdz. Ereğli Esnaflarından sponsor bulmaya çalıştık ama ne yazık ki gereken desteği bulamadık. Yardımsever bir vatandaş bize bazı 2. el eşya bulma konusunda yardımcı oldu. Bize bu eşyaları aileye teslim ettik.&[#]8221; şeklinde konuştu.

Resmi kuruluşlardan ve esnaflardan gereken desteği bulamamalarına karşın, turnuva projesini hayata geçirmeyi amaçladıklarını kaydeden gençler, şu görüşlere yer verdi:

&[#]8220;Bizler düzenlediğimiz halı saha turnuvası yapmaya karar verdik. Bunun için afişler hazırlayıp fakültemize ve bazı yerlere afişleri astık. Gerekli katılım sağlanınca turnuvayı başlattık. Elde ettiğimiz maddi yardımı aileye ulaştırdık.. Bize bu konuda yardımcı olan takımlara, Koordinatör hocalarımıza, yabacı halı saha sahibi Ahmet Yabacıya, yardımsever ağabeyimize, Türkçe Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Mehmet Tosun&[#]8217;a, fakültede görevli Araştırma Görevlisi Erhan Yeşilyurt hocamıza ve Gündem Gazetesi muhabiri Şaban Atalay&[#]8217;a teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Bizim gibi değerli projelerle uğraşan sınıf arkadaşlarımıza da projelerinde başarılı olmalarını temenni ederiz.&[#]8221;

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2012, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER