Yavru hayvanlara yuva oldu

Zonguldak´ın Çaycuma ilçesinde, seçimlerde artık kullanılmayan ahşap sandıklar barınaktaki hayvanlar için kulübeye dönüştürüldü

Yavru hayvanlara yuva oldu
Belediye Başkan Yardımcısı Kalaycı: Atıl durumdaki sandıklardan bir kısmını değerlendirerek yavru sokak hayvanları için yuva yaptık

Zonguldak´ın Çaycuma ilçesinde, seçimlerde artık kullanılmayan atıl durumdaki ahşap sandıklar barınaktaki yavru hayvanlar için kulübeye dönüştürüldü. 

Çaycuma Belediyesi´nce, depolarda atıl durumda bulunan 280 ahşap seçim sandığını değerlendirmek için çalışma başlatıldı. Öncelikle hayvan barınağındaki yavru köpek ve kediler için yuvaya ihtiyaç duyulduğunun belirlenmesi üzerine sandıkların bir kısmından kulübe yapılarak buraya teslim edildi.

Çaycuma Belediye Başkan Yardımcısı Fuat Kalaycı, şeffaf seçim sandıklarının 2011´den itibaren kullanılmaya başlanmasıyla ahşap sandıkların atıl durumda kaldığını söyledi.

Yaklaşık 280 ahşap seçim sandığının depolarında beklediğini anlatan Kalaycı, Belediye bünyesinde faaliyete yeni geçirilen marangozhanede bunları kullanmaya karar verdik. Atıl durumdaki 280 sandıktan bir kısımını değerlendirerek yavru sokak hayvanları için yuva yaptık. Sokak hayvanlarıyla ilgili farklı projeler de üretmeyi sürdüreceğiz diye konuştu. 

 Çaycuma Belediyesi Veteriner Hekimi ve barınağın sorumlusu Uğur Gemici de 25 seçim sandığının ilk etapta yuvaya dönüştürüldüğünü belirtti.

Yavru köpeklerinin sandıkta rahatlıkla yaşayabildiğini dile getiren Gemici, Barınak için gayet güzel bir uygulama oldu. Yavru sayımız arttıkça sandıktan kulübeleri kullanmaya devam edeceğiz. Şu an için barınağımızda 166 sokak hayvanı var dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER