Yaya yolu mu, otopark mı?

Gazetemiz okurlarından Avukat Celal Tatar, Yıllarca otopark bedeli toplayan ve görevini yerine getirmeyen ve yaya kaldırımlarının işgaline göz yuman Ereğli ile tüm belediyeler hakkında suç duyurusunda bulunmanın tam zamanı olduğunu belirterek, Bu kentin bir bireyi olarak kendim bulunacağım “dedi.

Yaya yolu mu, otopark mı?

Gazetemiz okurlarından Avukat Celal Tatar, Yıllarca otopark bedeli toplayan ve görevini yerine getirmeyen  yaya kaldırımlarının işgaline göz yuman Ereğli ile tüm belediyeler hakkında suç duyurusunda bulunmanın tam zamanı olduğunu belirterek, Bu kentin bir bireyi olarak kendim bulunacağım “dedi.

Tatar’ın konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklama şu şekilde; “Avrupa Parlamentosu 1988 yılında “Avrupa yay Hakları Bildirgesi”ni kabul etmiştir. Bildirge “Yayanın; motorlu taşıt değil, insan ihtiyaçlarına göre şekillenmiş kent merkezlerinde yaşama hakkı vardır…”demektedir. Diyor da acaba, kentlerimiz insan ihtiyaçlarına göre mi şekillenmiştir? Bu soruya olumlu yanıt vermek, zor demenin ötesinde olanaksız, konumuz yaşamaya çalıştığımız kent Ereğli’den söz edeceğim. Caddelerimiz, sokaklarımız, meydanlarımız, hatta yeşil alanlarımız ve de çocuk parklarımız dahi yatırımcı-siyasi tercihlere ve taleplere göre şekilleniyor. Zaten plansız, sağlıksız, çarpık gelişen kentimiz, Yaya Hakları Bildirgesinin kabulünden sonra da düzelmedi, böyle kaldı. Kentsel rantın eşitsiz dağılımını teşvik eden yatırımlara yönelen merkezi ve yerel idarelerin insan odaklı değil,”MOTORLU ARAǔ odaklı kararlarının kurbanı oldular. Dolayısıyla yayalar için, bir yerden bir yere gitmek eziyete, karşıdan karşıya geçmek kâbusa, kaldırımda engelsiz yürümek gerçekleşmeyecek bir hayale dönüştü. Bir de uyarıda bulunduğumuz işgalci esnaftan duyacağınız hakaretleri eklersek yaşamamız mucize. Kentimizde son yirmi yılda otopark sorununa çözüm üretmek bir yana, ilaveten yaya kaldırımlarının esnaflar tarafından adeta işgal edilmesi sorununu yaratanlar, çözüm getirmekte yetersiz kalmışlardır. Yeterli olmasa da inşaat projelerinde otopark yeri ayrılması zorunludur. Geçmiş yıllarda bu soruna çözüm olarak, kendi parselinde yeterli yer olmayanlardan otopark bedeli toplanıyordu. Belediyelere sormak gerek; topladığınız bu otopark bedellerini ne yaptınız. Bedelini aldığınız kadar otopark yeri sağladınız mı? Sağlamak için çalışıyor musunuz? Kaldırımların, hatta sokak cadde ve meydanların esnaflar ve seyyar satıcılar tarafından adeta işgal edilerek halkın yaşam alanlarını daraltarak soludukları havadan da yoksun bırakılma durumuna gelinmiştir. Kent içinde oluşan düzensizlik, haksızlık ve hukuksuzluklara da son verecek çözüm arayışı için çalışmanız var mı? Yıllarca otopark bedeli toplayan ve görevini yerine getirmeyen, yaya kaldırımlarının işgaline göz yuman Ereğli ile tüm belediyeler hakkında suç duyurusunda bulunmanın tam zamanıdır. Bu kentin bir bireyi olarak ben bulunacağım.”

Diğer yandan, Avukat Celal Tatar’ın bu konu ile ilgili şikâyetini Kdz. Ereğli Belediyesine bildirdiği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2015, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER