Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi anlatıldı

AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk, Kdz.Ereğli´de, Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi konferansına katıldı.

Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi anlatıldı

AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen ve ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının da katkı verdiği Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi konferansı Gülüç Beldesi´ndeki Büyük Anadolu Otel´de gerçekleştirildi. AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk, ilk kez bir ilçede yeni anayasa ve başkanlık sistemine ilişkin konferans verdiğini söyledi.

BUNU HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Zonguldak´ın hak ettiği yerde olmadığını ve yaşadığı sıkışmışlıktan kurtulması gerektiğini belirterek sözlerine başlayan Külünk, 2014 Yılından bu yana Karadeniz Ereğli´si kabuğunu kırmak için AK Partili belediyecilik anlayışının ne demek olduğunu ifade etmek açısından son derece güzel hizmetlere imza koyan belediyeciliği de en güzel şekilde yerine getiriyordur ama Zonguldak için söyleyeceklerimiz var. Bu şehir hak ettiği yerde değil bu şehir o sıkışmışlıktan kurtulmalı. Son derece önemli bir şehirsiniz. Deniz, dünyanın en önemli ulaşım yolu TEM´e bu kadar yakın bu şehir sıkışmışlıktan kurtulmalı. Bunu kim başaracak bunu hep birlikte başaracağız. Biz siyasetçiler, halk bu anlamda şehri en üst düzeyde ortaya koyarak Zonguldak çok daha iyi yerlere gelmeye layık diye düşüncelerimi ifade ediyorum dedi.

ANKARA´DA MİLLETİ İKTİDAR YAPTI

AK Parti iktidarının toplumun tüm katmanlarının söylediklerine kulak tıkamadığını belirten Külünk, Siyaset millet için yapılır. AK Parti´nin en önemli başarılarından biri Türkiye´deki demokrasiyi derinleştirmiştir. Halkın iktidar olabilmesinin önünü açmıştır. Geçmişteki gibi şapkasını alıp gitmek değildir. AK Parti, Ankara´da milleti iktidar etmektedir dedi.

70 YILDA 64 HÜKÜMET

Çok partili siyasi yaşama geçilmesinin ardından 64 hükümet kurulduğunu belirten Külünk, 70 Yılda 64 hükümet. Ortalama her yıla bile düşmüyor. Bir şeyler yanlış gitmiyor mu? Bugüne kadar AK Parti iktidarından önce söylüyorum, nerede tankımız, savaş gemimiz, uçağımız? Niçin bunlar yok? Bakınız beş başlıkta bir ülke milli ve bağımsızdır. Birincisi milli ve bağımsız siyaset, ikincisi milli ve bağımsız ekonomi, üçüncüsü milli ve bağımsız sanayi, dördüncüsü milli ve bağımsız basın ve beşincisi milli ve bağımsız entellektüel dünya. Bu 5 başlıkta milli bağımsız güç olduğunuzda siz milli bağımsızlıktan bahsedebilirsiniz? ifadelerine yer verdi.

İNSANLIK ALEMİNİN İHTİYACI VAR

Siyasi, askeri ve iktisadi anlamda güçlü ülke olmak mecburiyetinde olduklarını anlatan Külünk şu ifadelere yer verdi: Bu güçlere sadece 78 milyon memleket evladının ihtiyacı yok. Kocaman bir islam dünyasının ardından da kocaman bir insanlık aleminin ihtiyacı var. Çünkü Türkiye insanlığın ümit adasıdır. Bu ülke güçlü olursa Akdeniz´in ortasında hiçbir göçmen Akdeniz´in soğuk sularına düşmez. Bu ülke güçlü olursa bizim medeniyet kodlarımız medeniyet değerlerimiz, ´komşusu aç iken tok yatan bizden değildir´ emri gereği Afrika´da çocuklar açlıktan ölmez. Suriye´de kan olmaz. Orta doğunun zenginlikleri orta doğudaki halkların refahı için yeryüzüne çıkar. Bunların yeniden var olmasının tek bir adresi vardır. İlla Türkiye, illa Türkiye, illa Türkiye´dir, bunu unutmayınız. Bunları soracağız. Ne alakası var başkanlık sistemi ile? Parlamenter sistem ile 70 yıldır bize vakit kaybettirenler parlamenter sistem ile Türkiye´ye yönetilirken demokrasiyi her 10 yılda bir rafa kaldıranlar, meclisin kapısına kilit vurduranlar, Türkiye´deki siyasi kavgaların askeri karakollarda bitirenler, ekonomik karakolları, ekonomik istikrarsızlıkları IMF´nin karakolunda bitirtilenler aklı Türkiye´yi kontrol etmek için Türkiye´ye biçtiği roldür parlamenter sistem.

ÇOK OLDU DİYORLAR YA...

Türkiye´yi kontrol etmek hani şimdi, Sayın Erdoğan´a, ´çok oldu´, Türkiye´ye diyorlar ya ´çok oldunuz, ne işimiz var Tanzanya´da, ne işimiz var Somali´de? Her yerde karşımıza çıkıyorsunuz. Afrika ile ilgili bütün toplantılarda karşımıza çıkıyorsunuz, orta doğu denkleminde karşımıza çıkıyorsunuz. Siz AK Parti iktidarı ile sınırları zorlamaya başladınız, çok oldunuz´ diyorlar bize. Çünkü bize parlamenter sistem ile biçtikleri rol Lozan´da çizdikleri sınırlardı. Lozan´da bize sadece fiziki sınırlar çizmediler, siyasi sınırlar çizdiler, ekonomik, sosyal, kültürel sınırlar çizdiler. Ve dediler ki siz bir daha bu sınırların ötesine çıkmayacaksınız

NEDEN İLK 10´DA YOK?

Parlamenter sistem ile ülkenin uyutularak kontrol edildiğini, büyük tarihin güncellenmesinin engellendiğini anlatan Külünk, Biz buna rağmen sandık üzerinden bütün bu eksikliklere rağmen büyük işler başardık. Biz bugün dünyanın ilk 10´u içerisinde olmalı idik. Savaş gördük mü? Görmedik. Niye ilk 10´da değiliz? Almanların, Fransızların bizden çok mu büyük üstünlükleri var? Yok. İlk 10´da olamamamızın nedeni parlamenter sistem ile istikrarsızlaştırılarak kontrol ediliyor olunmasıdır dedi.

BU SİSTEM KENDİSİNİ İSTİKRARA MECBUR EDİYOR

Başkanlık sisteminin milletin genetiğine uygun demokratik bir model olduğunu vurgulayan Külünk konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: Başkanlık sistemi milletin egemenlik hakkının üzerinden hiçbir gücün vesayet inşa edememesidir. Başkanlık sisteminde iktidar hizmet odaklı şekilleniyor, ideolojik değil. Başkanlık sisteminde bir daha 7 Haziran hüsranı yaşamayacaksınız. Çünkü başkanlık sistemi bunu kendisi mecbur ediyor. 10 Aday var en çok 10 aday içerisinde en çok oyu alan 2 kişi kalır. Türkiye çok partili siyasal yaşamda eğer kendi genetiğine uygun başkanlık sistemi ile yönetilseydi bugün 64 hükümeti konuşmayacaktık, bugün 13 hükümeti konuşacaktık. Çünkü bu sistem kendisini istikrara mecbur ediyor

COĞRAFYA YENİDEN ŞEKİLLENİYOR

Külünk, tarihin en kritik döneminde olunduğunu, Türkiye´nin mevcut parlamenter sistem ile gelecek yüzyıla çıkamayacağını anlatarak, Dünya ve coğrafya yeniden şekilleniyor. Türkiye´nin tek başlı demokratik tek başlı güçlü ve dinamik bir devlet yönetimine kavuşmak mecburiyetinde. Sayın Erdoğan´ın bireysel hiçbir sıkıntısı yok. Sayın Erdoğan´ın ülke ve bekamız ile ilgili derdi var. Kapımızda Suriye, Irak var. Bu yangını söndürecek güçlü Türkiye, güçlü Türkiye, Bu sistem değişmeli. Bu sistem değişmez ise önümüzdeki yüzyılda ciddi sıkıntılar yaşanır. Musul´un ardından şimdi de Kürtleri bizlerden kopartmak istiyorlar. Bizi kilitlemek, etkisizleştirmek, edingenleştirmek istiyorlar. Doğu Akdeniz´de bizim güçlü olmamızı istemiyorlar. Türkiye bu iki başlı sistem ile gidemez, bu parlamenter ile hele bu meclisteki iç tüzük ile bir yere gidemez, kaybedecek bir vaktimiz yok dedi.

HEP DOĞRULARI SÖYLEDİM

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bilgi çağına vurgu yaparak, Çağımız bilgi çağı. Bilgi çağında yaşamaktayız, bilgi toplumun en önemli gücü haline gelmiştir, toplumun itici güç hale geldiği günümüzde doğru bilgi vazgeçilmezdir. Ben de bugüne kadar hep doğruları söyledim her yerde doğrulardan bahsettim, buradan evimize gittiğimiz zaman veya sizlerin burada düşünmesini istediğim tek şey var, başkanlık sistemi dünyada var mı? Evet var. Peki başkanlık sistemi demokratik bir sistem midir? Evet demokratiktir. Bizler her zaman başkanlık sistemlerine en iyi örneklerinden bir tanesi ABD´dir orayı izlemekteyiz. Orada Başkanlar çıkarlar kendilerini anlatırlar orada demokrasi kesintiye uğramaz. Belki ülkemizde yavaş yürümesinin en önemli nedeni bu sistem tartışmasıdır dedi.

2 METİN´İ ÖRNEK ALDIM

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da gençlik yıllarından itibaren ideolojisinde, misyonunda ve davasında iki Metin´i örnek aldıklarını belirterek, Bunlardan biri şehadete ermiş üstadımız Metin Yüksel diğeri de Metin Külünk´dür sözleri ile konuştu.

TEŞEKKÜR PLAKETİ

Külünk´e Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, önceki İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve ilçedeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2016, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER